Creșterile salariale din Sănătate: IPOCRIZIE POLITICĂ!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
„Sanitas“:

Creșterile salariale din Sănătate: IPOCRIZIE POLITICĂ!

Sănătate 13 Martie 2018 / 17:10 3514 accesări

Reprezentanții Federației ”Sanitas” sunt extrem de indignați de ceea ce se întâmplă în ultima perioadă, astfel că reacționează, concluzionând că totul este o... ipocrizie politică. Oficialii ”Sanitas” explică: Creșterile salariale au fost acordate discriminatoriu! Legea - cadru a salarizării bugetare, în esență favorabilă unor categorii de personal are, din păcate, și o problemă gravă: tratează în mod inechitabil categorii de personal care lucrează împreună, în aceleași instituții și în aceleași condiții (vezi farmaciști, biologi, biochimişti, psihologi, infirmieri, brancardieri, personal TESA din spitale, etc.!). ”Sanitas” cere salariaților din Sănătate să rămână uniți în fața acestei intenții de dezbinare!

Reprezentanții Federației ”Sanitas” sunt extrem de indignați de ceea ce se întâmplă în ultima perioadă, astfel că reacționează. ”Spațiul public a fost inundat, în ultimele două săptămâni, de mesaje politice de tipul: ”Le-am crescut salariile, dar ei sunt în continuare nemulțumiți! Nu înțeleg ce mai vor…”. De aproape două luni, decidenții politici se întrec în a spune acest lucru, în toate momentele și pe toate canalele! Este una dintre cele mai perfide încercări de manipulare a opiniei publice, care aproape a reușit!, este mesajul președintelui Federației ”Sanitas”, Leonard Bărăscu.

CARE ESTE REALITATEA?

Oficialii ”Sanitas” explică: Creșterile salariale au fost acordate discriminatoriu, în numele unui obiectiv care, la începuturile acestei guvernări, se anunța generos: oprirea exodului personalului calificat din sistemul public de sănătate! Legea - cadru a salarizării bugetare, în esență favorabilă unor categorii de personal are, din păcate, și o problemă gravă: tratează în mod inechitabil categorii de personal care lucrează împreună, în aceleași instituții și în aceleași condiții (vezi farmaciști, biologi, biochimişti, psihologi, infirmieri, brancardieri, personal TESA din spitale, etc.!).

Creșterile salariale promise au fost parțial anulate de trecerea contribuțiilor sociale în totalitate în sarcina angajatului. Noul Regulament de sporuri, care putea să mai corecteze din inechități, se blochează în acea limită de 30% impusă de lege ordonatorului principal de credite.

Rezultatul este că sunt categorii profesionale care, de la 1 martie 2018, câștigă cu mult mai puțin decât se promite oficial, sunt categorii profesionale care rămân cu aceleași venituri ca până acum și sunt angajați care vor înregistra o pierdere de venituri!

IPOCRIZIE POLITICĂ

Oficialii ”Sanitas” cer salariaților din sistem să demonstreze încă odată că cei care lucrează în Sănătate și asistență socială să nu se lase înșelați de o astfel de ipocrizie politică! ”În acest moment este mai puțin important dacă suntem membri de sindicat sau nu! Important este să trecem peste falsele bariere create de decizia politică și, indiferent de categoria profesională căreia îi aparținem, să cerem tratament egal și corect pentru toți angajații din sănătate și asistență socială. ”Sanitas” vă cere să rămânem uniți în fața acestei intenții de dezbinare! Am spus tuturor că personalul medical funcționează în echipă, hai să demonstrăm politicienilor că reacționăm ca o adevărată echipă!”, potrivit lui Bărăscu. Tot el a completat: ”Nu vrem anularea Legii-cadru a salarizării! Vrem completarea ei și aplicarea prevederilor pentru TOȚI salariații din sănătate și asistență socială, de la același moment - 1 martie 2018! Totodată, vrem un Regulament de sporuri echitabil și care să recunoască importanța muncii tuturor celor care lucrează în aceste domenii. Nu vrem, sub nici o formă, pierderea creșterilor salariale obținute de medici și asistenți medicali! Dar suntem cea mai mare organizație sindicală din sănătate și asistență socială și susținem drepturile tuturor membrilor noștri, din toate categoriile profesionale! Am dat guvernanților mai multe variante de soluționare a cererilor noastre! Mai au încă posibilitatea să corecteze tratamentul inechitabil la care sunt supuși angajații din Sănătate și asistență socială și să evite o reacție generalizată a membrilor noștri de sindicat. Ne adresăm în mod deosebit colegilor pe care actuala lege a salarizării îi tratează preferențial (indiferent de apartenența sindicală!): într-o societate în care politicienii parcă se întrec în a opune o categorie profesională alteia, haideți SĂ ARĂTĂM CĂ NU MAI PUTEM FI MANIPULAȚI!”. Haideți să demonstrăm că funcționăm ÎN ECHIPĂ!, este mesajul transmis tuturor salariaților.

CONSTANȚA Consiliul Judeţean al Sindicatului ”Sanitas” Constanţa a mandatat preşedintele ”Sanitas” Constanţa, Nicolae Manea, să solicite Federaţiei ”Sanitas” să declanşeze conflictul colectiv de muncă, declanşarea de acţiuni de protest şi strângerea de semnături pentru grevă.

Taguri articol


12