Crucile Bobotezei, aruncate în Marea Neagră după slujba de sfințire a apelor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Crucile Bobotezei, aruncate în Marea Neagră după slujba de sfințire a apelor

Religie 06 Ianuarie 2018 / 16:10 2002 accesări

Creştinii au sărbătorit sâmbătă, într-o zi de primăvară autentică, Boboteaza, sau Botezul Domnului. Arhiepiscopul Tomisului a oficiat slujba de sfinţire a apei, cele 150.000 de sticle de agheasmă fiind oferite credincioşilor. El a mai fost și la Hârşova ca să arunce în Dunăre 3 cruci, pentru care s-au azvârlit în apă câţiva înotători curajoşi.

La slujba de Bobotează au fost prezenți pe faleza Cazinoului din Constanța mii de oameni. Încă de vineri, la malul mării au venit sute de credincioşi, unii din localitățile din toată Dobrogea, pentru a asista la slujbă.

Trei cruci, aruncate în apele Mării Negre de ÎPS Teodosie, au fost recuperate de trei tineri curajoşi. Conform tradiției, Înaltpreasfințitul Teodosie a aruncat în apa Mării Negre trei cruci, ce simbolizează Arătarea Sfintei Treimi la apa Iordanului, cruci ce au fost recuperate de trei tineri ce au avut curaj să se arunce în apele reci. Se spune că cel care prinde crucea şi o aduce la mal este binecuvântat în anul următor, precum și în tot ceea ce face. În vechime, acesta se bucura de respectul întregii comunităţi, iar domnitorii îl recompensau cu diferite daruri.12