Cruzime fără margini în Constanța! Cal batjocorit și muncit până la epuizare!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cruzime fără margini în Constanța! Cal batjocorit și muncit până la epuizare!
Eveniment 04 Septembrie 2016 / 10:22 14271 accesări 11 comentarii

Bătută, muncită până la epuizare, nehrănită și abandonată pe stradă ca să moară. Asta s-au gândit niște indivizi că merită iapa lor, pe care au exploatat-o până a căzut la pământ. Bietul animal a fost lăsat în zona industrială din Constanța, în voia sorții. O femeie gravidă în luna a opta a aflat sâmbătă despre acest caz și a decis să meargă în plină noapte la locul în care a fost abandonată iapa și s-o păzească până va găsi o soluție ca s-o ia de acolo. În cele din urmă, duminică dimineață, reprezentanții Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța au intervenit și au preluat animalul.

Cruzimea unor oameni nu cunoaște limite. În România sunt raportate din ce în ce mai multe cazuri în care animale sunt exploatate până la epuizare și bătute cu bestialitate până la moarte. De această soartă ar fi avut parte și o biată iapă dacă nu ar fi fost salvată în ultima clipă de două femei din Constanța. Animalul a fost muncit până nu a mai putut să meargă, fără să primească mâncare și apă. Când indivizii au decis că iapa nu mai e bună de muncă, au abandonat-o în zona depoului de tramvaie din partea industrială a orașului. Acolo, după mintea celor care și-au bătut joc de el, acest cal trebuia să moară.

DOUĂ FEMEI AU APĂRAT BIETUL ANIMAL!

Sâmbătă, Mihaela a aflat de acest caz. Femeia, însărcinată în luna a opta, s-a dus la locul în care a fost abandonat animalul, pentru a-l păzi. „Am fost sunată sâmbătă de un iubitor de animale care mi-a spus că o iapă zace în zona depoului. Am plecat acolo imediat! Am vrut să mă asigur că nu-l fură foștii proprietari. Poate voiau să-l ia și să aștepte până își revine, ca să-l pună din nou la muncă. O bună prietenă a stat alături de mine pe parcursul nopții", a declarat Mihaela.

Cele două femei, dintre care una gravidă, s-au încurajat reciproc și au stat de pază într-o zonă a orașului în care, la anumite ore, nici cei mai curajoși dintre bărbați nu se încumetă să meargă. „Mihaela m-a sunat și m-a rugat cu disperare în glas s-o ajut, să stau de veghe alături de ea, noaptea, lângă iapa care a fost bătută și abandonată. Noi am încercat să chemăm și alte persoane, bărbați care să stea alături de noi, pentru că voiam să ne asigurăm că animalul nu va fi furat, luat cu forța de cei care l-au exploatat și rănit. Însă nu am găsit pe nimeni care să poată să ne ajute, așa că am mers noi, singure, și am păzit iapa. Am chemat un veterinar care a venit sâmbătă noapte, la ora 22.30, ca să-i acorde îngrijiri animalului. Acesta a revenit și a doua zi, de dimineață. Problema era că noi voiam să luăm iapa de acolo și s-o ducem undeva unde să fie în siguranță", a declarat Cristina.

O RAZĂ DE SPERANȚĂ DUPĂ O VIAȚĂ DE SUFERINȚĂ!

În cele din urmă, reprezentanții Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța au intervenit în acest caz și au preluat animalul. „Am fost sunat și de la Poliția Locală. S-a constatat că cea mai bună soluție este să ajungă la Complexul Muzeal. Când am adus iapa aici, a trebuit să o dăm jos cu mare grijă, pentru că nu se putea ține pe picioare. Nu poate să meargă pentru că a fost muncită până la epuizare fără să aibă potcoave. Mai mult, dacă vă vine să credeți, cei care s-au folosit de acest animal i-au bătut un cauciuc cu cuie într-o copită. Eu am o suspiciune. Acea copită a fost complet distrusă, arată pur și simplu ca un papuc. Calul a fost muncit până a căzut din cauza rănilor și apoi a fost abandonat. Cei care se folosesc de aceste animale le lasă să doarmă pe asfalt, să zacă în propria urină. Iapa, cum a ajuns la noi, a început să mănânce și eu cred că are șanse să se facă bine", a declarat Adrian Bîlbă, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța. Polițiștii au deschis dosar penal pentru a stabili cine a chinuit calul. Acum, toți cei care s-au luptat pentru salvarea bietului animal se roagă ca acesta să-și revină și să meargă din nou.

Citește și:

Stop cruzimilor! „În România, când un animal este torturat, lumea se bucură“

Taguri articol
Loading...

11 comentarii

Ctin 10:39:49 / 04 Septembrie 2016
Iar tiganii

Desi s a promis rezolvarea acestei probleme si interzicerea mijloacelor cu tractiune animala politia nu face nimic pt a stopa acest fenomen.ba mai mult in statiunea mamaia acesti tigani intorc trasurile unde vor punand in pericol participantii la trafic.dar este greu de facut ceva cand sunt protejati ca deh .. voturi voturi pt partid...prietenii stiu de ce

Răspunde | Raportează | | |+14
Mihai 11:02:25 / 04 Septembrie 2016
nenorociti oameni!

Ce oameni nenorociti traiesc in Constanta! Numai tigani si hingheri! Cainii si caii sunt maltratati mai rau ca in evul mediu! Cui datoram atitudinea asta? Nu cumva tocmai jmecherilor care se pretind a fi autoritati, dar de ani de zile tolereaza si incurajeaza astfel de compotamente? Nu stiu daca in oras mai exista politie! Ong-urile nu sunt, desigur, pt. ca n-au fost incurajate sa fie! Doar o mafie transpartinica ce face tot posibilul sa ne dezumanizeze!

Răspunde | Raportează | | |+15
ABC 11:22:05 / 04 Septembrie 2016
De batjocorirea oamenilor de ce nu vorbiti?

Si oamenii sunt munciti pana la epuizare, nu numai animalele. Vezi multi patroni din Cta

Răspunde | Raportează | | |-10
naekst 11:48:18 / 04 Septembrie 2016
Pentru ABC

Singura diferenta este ca oameni pot refuza sa fie munciti pina la epuizare, in timp ce un animal nu se poate opune abuzului exercitat de "țigan" asupra lui.

Răspunde | Raportează | | |+16
Marilena 13:10:31 / 04 Septembrie 2016
Unde sunt autoritatile

Unde sunt autoritatile care sa aplice legea??? A rt. 5 (1) Detinatorii de animale au obligatia de a asigura acestora, in functie de nevoile etologice, specie, rasa, sex, varsta si categorie de productie, urmatoarele: a) un adapost corespunzator; b) hrana si apa suficiente; c) posibilitatea de miscare suficienta; d) ingrijire si atentie; e) asistenta medicala. (2) Detinatorilor de animale le este interzis sa aplice rele tratamente si cruzimi. Art. 6 (1) In sensul prezentei legi, prin rau tratament se intelege comportamentul brutal, abuzul in utilizarea animalelor, supunerea animalelor la eforturi inutile, precum si neasigurarea conditiilor prevazute la art. 5 alin. (1). (2) In sensul prezentei legi, prin cruzime fata de animale se intelege: a) omorarea animalelor, cu intentie; b) practicarea tirului pe animale domestice sau captive; c) organizarea de lupte intre animale sau cu animale; d) folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea; e) folosirea de animale pentru expozitii, spectacole, publicitate, realizare de filme si in scopuri asemanatoare, daca aceste activitati le provoaca suferinte fizice si psihice, afectiuni sau raniri; f) abandonarea si/sau alungarea unui animal a carui existenta depinde de ingrijirea omului; g) administrarea de substante destinate stimularii capacitatilor fizice ale animalelor in timpul competitiilor sportive, sub forma dopajului; h) maltratarea si schingiuirea animalelor; i) interventiile chirurgicale destinate modificarii aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codomia, cuparea urechilor, sectionarea corzilor vocale, ablatia ghearelor, coltilotul ciocului si dintilor; j) provocarea de suferinte fizice si psihice prin orice mijloace;

bebi 13:43:50 / 04 Septembrie 2016
Pentru ABC

Animalele nu pot grai ca nu mai pot sau ca le e sete ori foame, si oricum nici-un suflet cu grai sau fara grai nu merita asemenea tratament.Urata comparatie!!!!!

ABC 18:35:24 / 04 Septembrie 2016
@ naekst

What happening with you? Tell me. You dont sleep, you dont eat, what happening? Are you ill ?

Mine 23:14:15 / 04 Septembrie 2016
Pentru jambe

Inteligentule..nu am spus ca trebuie omorat animalul bai desteptule..daca ai invata sa citesti/scrie ai sa intelegi..pana atunci..succesuri..

Cetateanul 10:57:41 / 05 Septembrie 2016
calutul

Sa avem rabdare oameni buni!Autoritatile isi vor face datoria si l vor prinde pe proprietar iar medicul veterinar il va ajuta pe cal.De ce sa ne enervam?Felicitari doamnelor iubitoare de animale!

NELU 15:34:14 / 05 Septembrie 2016
LA SUBIECT

Aceasta soarta o au toti caii detinuti de tigani. Faceti controale la sange. Dosare penale ca nu este de gluma.Gestul celor doua doamne este IMPRESIONANT. Se impune mai mult ca oricand inasprirea pedepselor penale.

Criss 09:25:59 / 09 Septembrie 2016
Tigani

90 % sunt țigani, care trebuie puși la zid,tăiați cu lama și pusa sare pe ei.....și pe ei ma refer la toți.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.5734 secunde