Cu Băsescu la Parchetul General!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cu Băsescu la Parchetul General!

Justiție 08 Mai 2017 / 16:13 821 accesări
Traian Băsescu a fost audiat, luni, ca martor la Parchetul General în dosarul „Flora“. „Nu e act semnat de mine care să fie ilegal“, se apără fostul președinte.

Traian Băsescu a fost audiat, luni, ca martor la Parchetul General în dosarul „Flora“. „Nu e act semnat de mine care să fie ilegal“, se apără fostul președinte.

Fostul președinte Traian Băsescu a fost audiat, luni, la Parchetul General, în dosarul privind retrocedarea mai multor case din centrul Capitalei în 2003, când era primar general. Băsescu a stat aproximativ o oră și jumătate de vorbă cu anchetatorii, unde a spus că semnătura sa nu apare pe niciun act ilegal. În acest dosar, Băsescu este acuzat că ar fi retrocedat 66 de case într-o singură zi. Dan Apostol, avocatul fostului preşedinte al României, a declarat, pentru Mediafax, că acesta a dat o declaraţie scrisă, de martor. „L-am reprezentat pe preşedinte în toate dosarele penale intentate împotriva dânsului şi soluţia a fost mereu aceeaşi pe care o ştiţi. Nu există nicio emoţie din niciun punct de vedere, în niciun dosar penal intentat dânsului, deoarece există un simplu adevăr: nu a încălcat niciodată legea. Urmărirea penală nu e publică“, a mai spus Dan Apostol. În 27 aprilie 2015, Judecătoria Sectorului 5 a confirmat redeschiderea urmăririi penale sub aspectul infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, într-un dosar deschis la plângerea Ioanei Preda, decizia fiind definitivă. Ioana Preda a declarat la acea vreme, la Antena 3, că a făcut plângerea în 2008 - 2009 contra lui Traian Băsescu, pentru retrocedarea unor imobile, în 2003, către Nicholas Jordan. Preda a mai precizat că din unul din aceste imobile din Sectorul 4 a fost evacuată în urmă cu mai mulţi ani.

Taguri articol


12