Cu rucsacu-n sac... Bunuri contrafăcute, confiscate de Garda de Coastă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cu rucsacu-n sac... Bunuri contrafăcute, confiscate de Garda de Coastă

Eveniment 19 Iulie 2019 / 16:47 755 accesări

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație de mărfuri contrafăcute pe numele unui cetățean chinez, în urma descoperirii împreună cu lucrătorii vamali, a unor bunuri în valoare de aproximativ 144.000 lei într-un container sosit din China.

În luna iunie, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal Constanța Sud au efectuat, în baza analizei de risc, controlul amănunțit la un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului București.

În urma controlului, au fost descoperite 600 bucăți rucsac susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute.

Astfel, poliţiştii de frontieră au extins cercetările, iar în urma confirmării din partea titularului de marcă a faptului că bunurile aduc atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute, în data de 18.07.2019 s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

De asemenea, s-a stabilit că administratorul firmei este un cetăţean chinez, în vârstă de 46 de ani.

Bunurile susceptibile a fi contrafăcute, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, ar fi avut valoarea totală de aproximativ 144.000 lei. Acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.12