Cum fac față polițiștii valului uriaș de turiști?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cum fac față polițiștii valului uriaș de turiști?

Eveniment 01 August 2016 / 14:43 405 accesări

Adio, mare! Prima serie de poliţişti detaşaţi pe litoralul românesc şi-a încheiat misiunea. Suplimentarea forțelor de ordine în stațiuni a avut, se pare, efecte. Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța (IPJ) spun că în prima parte a sezonului estival nu a fost înregistrată nicio infracţiune cu violență comisă asupra turiştilor. Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a dispus o serie de măsuri pentru creșterea nivelului de siguranță al celor care își fac vacanța pe litoral.

„Au fost detașați 140 de polițiști din țară de la formațiunile de ordine publică, investigații criminale și criminalistică. Media zilnică a turiştilor de la debutul sezonul estival 2016 a fost de peste 100.000 de persoane. Începând cu 1 august și până la finele lunii, același număr de polițiști detașați din țară vor veni în sprijinul polițiștilor constănțeni", se arată într-un comunicat remis de IPJ Constanța. Oamenii legii mai spun că doar numărul turiștilor a crescut, nu și cel al infracțiunilor.

„În perioada 15 iunie - 31 iulie, infracțiunile de natură judiciară au scăzut cu 28%, nefiind înregistrat niciun furt de auto, celelalte genuri de infracțiuni fiind pe un trend descendent semnificativ. În perioada de referință nu au fost comise infracţiuni de omor sau tentative de omor, violuri, tâlhării și vătămări corporale", mai susțin polițiștii.

Citește și:

Ce trebuie să faci în vacanță ca să nu cazi în plasa hoților!

Taguri articol


12