Cum ne apărăm copiii de „boala sezonului“, la Constanța?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cum ne apărăm copiii de „boala sezonului“, la Constanța?

Sănătate 17 Octombrie 2016 / 19:59 738 accesări

În ultima perioadă, la Constanța au fost semnalate tot mai multe cazuri de meningită în rândul copiilor. Specialiști ai Direcției de Sănătate Publică Județeană (DSPJ) Constanța au făcut cunoscută evoluția cazurilor de meningită în județul nostru. Astfel, de la începutul lunii octombrie și până la 14 octombrie (ultima statistică), inclusiv, erau suspicionate 31 de cazuri de meningită acută virală, din care două cazuri cu West Nile. Dintre cele 31 de cazuri suspicionate, au fost confirmate cu meningită acută virală 24 de cazuri (niciun caz de West Nile) şi sunt în curs de evaluare 7 cazuri, potrivit DSPJ.

CE SFATURI OFERĂ SPECIALIȘTII PENTRU A NE APĂRA COPIII DE ”BOALA SEZONULUI”, LA CONSTANȚA?

„În primul rând, igiena reprezintă un aspect esențial de care trebuie să țină cont copiii (dar și adulții), spălându-se cât mai des pe mâini (înainte de masă, după folosirea toaletei, după ce au venit de la școală și ori de câte ori este nevoie) și evitând contactul cu copiii cu semne de boală”, potrivit DSPJ. De asemenea, tușitul și strănutul trebuie să se facă în batistă de unică folosință! ”La apariția primelor semne de boală, cadrele didactice și personalul medical din instituțiile de învățământ vor scoate copilul din colectivitate și îl vor trimite la medicul de familie. Este obligatorie respectarea recomandărilor medicilor privind conduita terapeutică, izolarea și revenirea în colectivitate”, adaugă DSPJ.

CUM SE POATE PREVENI CONTAMINAREA ÎN FAMILIE Medicii vin și cu sfaturi pentru prevenirea în familie. Astfel, membrii familiei vor utiliza veselă, tacâmuri, prosoape, batiste, periuța de dinți etc. personalizate. Spălarea pe mâini trebuie să se facă cât mai des și mai ales după contactul cu persoana bolnavă şi cu oricare dintre obiectele acestuia; insistaţi ca şi persoana bolnavă să se spele cât mai frecvent pe mâini; evitarea contactului direct cu persoana bolnavă.

Meningita este o infecție a membranelor care învelesc creierul și măduva spinării și uneori și a lichidului cefalorahidian care înconjoară creierul și măduva spinării. Microorganismele care cauzează meningita pot fi transmise de la o persoană la alta sau de la rozătoare ori insecte la oameni, potrivit medicilor DSPJ.

Citește și:

Cazuri de meningită confirmate în județul Constanța



12