Cum să amplasezi oglinzi în dormitor conform artei Feng Shui

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cum să amplasezi oglinzi în dormitor conform artei Feng Shui

Lifestyle 29 Februarie 2024 / 08:13 625 accesări

Feng Shui este vechea artă chineză de a amenaja spațiile de locuit. Se bazează pe multe dintre aceleași principii ca și terapiile alternative precum acupunctura. Scopul Feng Shui este de a maximiza fluxul de „Qi” (energie sau forță vitală) în mediul tău, ceea ce duce la siguranță, sănătate, bogăție, fericire și productivitate.

Dacă ai deja o saltea de înaltă calitate și perne confortabile, de susținere, dar încă nu dormi bine, Feng Shui spune că oglinzile din dormitorul tău ar putea fi vinovate.

Ce este Feng Shui?

Feng Shui este o practică veche de secole, care este mult mai complicată decât poate fi explicată corect în câteva propoziții sau chiar câteva paragrafe. Feng Shui înseamnă mai mult decât simpla mișcare în jurul mobilierului sau crearea unei camere cu aspect Zen. Îți oferă instrumentele necesare pentru a reduce stresul, pentru a-ți îmbunătăți bunăstarea și pentru a invita bucuria în viața de zi cu zi. În plus, îți permite minții să se odihnească și să obțină somnul profund de care corpul tău are nevoie pentru a se întineri în fiecare noapte.

Casa ta, în special dormitorul tău, este o reflectare a vieții tale. Este deosebit de important să fii atent la modul în care îți aranjezi dormitorul și să utilizezi spațiul disponibil. La urma urmei, acolo dormi. Cantitățile adecvate de somn de calitate sunt esențiale pentru sănătatea și bunăstarea ta generală. Nu este vorba doar despre ceea ce așezi în dormitorul tău, ci și despre unde pui fiecare obiect de mobilier sau accesoriu.

De ce merită luat în considerare Feng Shui pentru oglinzile dormitorului tău?

Vrei să dormi bine, la fel și Feng Shui! Dacă nu dormi bine noaptea, o oglindă în dormitorul tău ar putea fi motivul. În Feng Shui, se crede că aceste obiecte decorative aruncă energie în jurul dormitorului. Acest lucru poate duce la neliniște și amplifică grijile din mintea ta în timp ce te străduiești să adormi. Orice anxietate suplimentară pe timp de noapte, când încerci să rămâi calm, face aproape imposibil să obții somnul de care ai nevoie.

Experții în Feng Shui recomandă să le acoperi pe cele din dormitor pentru câteva nopți și să observi dacă somnul se îmbunătățește. Dacă dormi liniștit cu ele acoperite, ia în considerare înlocuirea lor sau mutarea lor în altă parte si chiar montarea unui tapet pe perete. Orice poți face pentru a reduce sau a elimina aceste griji merită încercat!

Câteva poziții de amplasare de evitat pentru dormitor

#1. Deasupra patului

Un loc în care experții Feng Shui avertizează împotriva agățării unei oglinzi este deasupra patului. Greutatea acestui obiect deasupra unui spațiu de odihnă face ca obiectul de pe peretele de deasupra unui pat să fie un mare NU. Amintește-ți! Feng Shui înseamnă să te simți în siguranță în spațiul tău. Este greu să te simți în siguranță cu ceva greu atârnând direct deasupra capului tău. Nu trebuie să știi multe despre Feng Shui pentru a fi de acord cu acest sentiment!

#2. În fața patului

Dacă te preocupă să ai un dormitor Feng Shui, această poziție este una căreia să-i acorzi o atenție deosebită. Este deosebit de important să nu atârni acest obiect decorativ pe peretele opus sau cu fața la patul tău. Consultanții Feng Shui spun că acest lucru poate promova pătrunderea unei terțe părți în relația de cuplu și poate chiar încuraja infidelitatea. Dacă o oglindă din dormitorul tău te face să te simți inconfortabil sau îngrijorat, ar trebui să fii atent la asta. Ai încredere în instinctele tale!

#3. În spatele patului

Ușa care duce într-o cameră este foarte importantă în Feng Shui. Un principiu important în Feng Shui este conceptul de a-ți așeza patul în poziția de comandă în camera ta, cu fața la ușă. În general, experții în Feng Shui nu recomandă plasarea unei obiectului decorativ direct vizavi de ușa care duce în camera ta, ci mai degrabă pe un perete perpendicular pe acesta. Dacă ți-ai așezat patul în poziția corectă de comandă, înseamnă că oglinda nu va fi plasată în spatele patului, ci în lateral.12