Cupa Davis vine, în luna iulie, pe litoral

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
România - Slovacia se joacă la Mamaia

Cupa Davis vine, în luna iulie, pe litoral

Eveniment 14 Mai 2015 / 00:00 1873 accesări

Una dintre cele mai moderne baze sportive din țară, Tenis Club Idu, situată pe malul lacului Siutghiol din stațiunea Mamaia, va găzdui în această vară, în perioada 17-19 iulie, întâlnirea dintre echipele României și Slovaciei, contând pentru turul al doilea din Grupa I a Zonei Euro-Africane din Cupa Davis. Anunțul oficial a fost făcut, ieri, de Federația Română de Tenis, care a confirmat faptul că arena centrală de la Tenis Club Idu îndeplinește condițiile pentru a găzdui un meci de asemenea nivel. „În urma solicitării noastre către cluburile din țară pentru a găzdui întâlnirea de Cupa Davis România - Slovacia, pe adresa federației au venit mai multe cereri. Le-am analizat pe toate și, având în vedere respectarea normelor ITF în ceea ce privește organizarea unei astfel de competiții, continuarea ideii de a promova evenimentul în cât mai multe orașe din țară, precum și dorința jucătorilor și a staff-ului echipei, am hotărât ca de data aceasta să ajungem la Constanța, pe terenul central de la Tenis Club Idu. Locul ales, unul de referință pentru o parte din echipă, sperăm să fie de bun augur pentru băieții noștri, care vor face tot posibilul să califice România în barajul spre elita mondială. Acest lucru va fi posibil și cu ajutorul fanilor pe care îi așteptăm în număr cât mai mare”, a spus George Cosac, președintele Federației Române de Tenis.

DOI CONSTĂNȚENI ÎN ECHIPĂ

În luarea acestei decizii a contat enorm și faptul că unul dintre liderii echipei, Horia Tecău, dar și căpitanul nejucător, Andrei Pavel, sunt născuți la Constanța și au descoperit tainele tenisului la baza sportivă de pe malul lacului Siutghiol. „Avem în față un meci foarte important, cu Slovacia, care ne poate readuce mai aproape de elita mondială. Mă bucur că orașul Constanța a fost ales să găzduiască această întâlnire. Oriunde am juca în România ne simțim acasă, dar să joci în orașul natal este o motivație în plus. Pe lângă locul de desfășurare, susținerea suporterilor este crucială și sunt sigur că și la Constanța vom avea fani mulți și înfocați, care vor umple arena și care ne vor ridica în momentele-cheie”, a declarat Andrei Pavel.

Extrem de bucuroși în urma deciziei luate de federație, oficialii de la Tenis Club Idu sunt pregătiți pentru organizarea unui asemenea eveniment. „Ne onorează decizia Federației Române de Tenis privind găzduirea meciurilor de Cupa Davis. Desfășurarea acestui eveniment pentru  a doua oară la Constanța, cât și prezența constănțenilor Andrei Pavel și Horia Tecău, componenți ai echipei României, vor aduce un plus de mândrie iubitorilor de tenis de la malul mării. Tenis Club Idu Mamaia vă așteaptă să ne bucurăm de tenis împreună”, a spus Alina Idu, manager Tenis Club Idu. Este pentru a doua oară când echipa României de Cupa Davis vine la Constanța, după întâlnirea cu Austria, desfășurată în Sala Sporturilor, în aprilie 2002, când liderul echipei era chiar Andrei Pavel, iar tricolorii s-au impus cu scorul de 5-0.

România şi Slovacia au mai fost adversare o singură dată, în 2002, iar atunci întâlnirea s-a disputat la Presov. Adrian Voinea, Andrei Pavel, Gabriel Trifu şi Victor Hănescu s-au impus cu 4-1, în barajul pentru Grupa Mondială, în faţa unei echipe a gazdelor pentru care au evoluat atunci Dominik Hrbaty, Karol Beck şi Karol Kucera. Dacă se vor impune și de această dată, tricolorii vor juca în play-off-ul pentru Grupa Mondială.12