Cupa Speranţei la fotbal, în ajutorul unui copil bolnav de cancer

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Turneu umanitar la Năvodari

Cupa Speranţei la fotbal, în ajutorul unui copil bolnav de cancer

Sport 22 Februarie 2019 / 10:29 760 accesări

La sfârşitul acestei săptămâni, sâmbătă şi duminică, 23 şi 24 februarie, Sala de Sport din Năvodari va găzdui întrecerile din cadrul turneului de fotbal Cupa Speranţei, competiţie având caracter umanitar în ajutorul micuţului Alin Amariei. Organizatorii turneului sunt Mihai Robert Bucătariu, AS Atletic Junior, FC Ancora Lumina şi gruparea Tomis Red Dogs.

Vor participa şase echipe la categoria de vârstă 2008-2009 - Grupa A: AS Atletic Junior, ASC Luceafărul Constanţa, AS Sporting Năvodari; Grupa B: CS Năvodari, AS Arsenal Constanţa, CS Portul Constanţa.

Sâmbătă, partidele vor începe la ora 15.00, iar duminică, de la ora 13.00, vor avea loc semifinalele, finala mică şi finala mare. La sfârşitul turneului, copiii născuţi în anii 2010, 2011 şi 2012 de la AS Atletic Junior, ACS Luceafărul Constanţa si AS Sporting Năvodari vor disputa un meci demonstrativ.

Iată în continuare comunicatul de presă al celor care luptă să strângă suma necesară pentru tratamentul lui Alin.

„Alin Amariei avea doar 4 ani când specialiștii i-au descoperit în creierul mic o tumoare, semn al unui tip de cancer care evoluează. Un copil perfect sănătos, care până atunci nu luase vreun medicament, care nu știa cum arată un spital, începea o luptă cruntă și istovitoare, în care miza este tocmai viața lui. Au urmat șase ani în care băiețelul a fost supus testelor și investigațiilor de specialitate, a făcut zeci de examinări RMN și ședințe de chimioterapie. A urmat operația pe creier, în care a intrat de trei ori în stop cardio-respirator. Medicii au încercat extirparea tumorii prin procedeul „gamma knife” - un „bisturiu” cu raze gamma cu ardere fixă, care dă posibilitatea tratării tumorilor cerebrale profunde, greu accesibile operaţiilor obişnuite. Acesta acum are 10 ani şi de 6 ani se luptă cu boala .

Șansa lui Alin ar putea veni tot din Turcia, unde specialiștii oncologi au gândit un nou tip de tratament pentru a-l salva pe băiețelul care mai are un dușman nemilos: timpul. Medicii au apreciat, judecând după dimensiunile tumorii și după evoluția sa alarmantă din ultima perioadă, că două luni ar fi limita maximă de timp în care trebuie începută noua cură, de data aceasta intravenoasă. Băiatul are nevoie urgent de 33.000 de euro, bani care includ doar tratamentul si investigațiile.

Mai multe informaţii despre micuţul Alin găsiti aici - https://www.facebook.com/amarieiciprianmarian/?ref=br_rs. Şi cei de la FC DINAMO BUCUREŞTI încearcă să îl ajute pe micuţ.

ÎMPREUNĂ LUPTĂM PENTRU A ÎL SALVA PE ALIN! DOAR DACĂ SUNTEM UNIŢI PUTEM REUŞI!

VĂ MULŢUMIM PENTRU AJUTOR!”12