DAESH a pierdut Siria! Anunţul a fost făcut de Trump

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

DAESH a pierdut Siria! Anunţul a fost făcut de Trump

Externe 23 Martie 2019 / 10:51 676 accesări

Reţeaua teroristă DAESH (Stat Islamic/ SI) nu mai ocupă nicio zonă din Siria, a anunţat vineri un purtător de cuvânt al Preşedinţiei Statelor Unite, citat de agenţia de presă Reuters. "Reţeaua teroristă Stat Islamic a fost eliminată sută la sută", a declarat vineri Sarah Sanders, purtătorul de cuvânt al Casei Albe. Preşedintele Donald Trump a fost înştiinţat de victoria din Siria de Patrick Shanahan, secretarul interimar al Apărării, a precizat Sarah Sanders. Trump anunţa miercuri iminenţa eliberării zonelor din Siria ocupate de organizaţia teroristă sunnită. "Teritoriul ocupat de reţeaua teroristă Stat Islamic este o mică pată pe hărţi şi va fi eliberat(...)", a afirmat Donald Trump.

Liderul de la Casa Albă a precizat că Statele Unite vor menţine 400 de militari în Siria, dintre care 200 vor fi staţionaţi în apropierea frontierei cu Israelul. Donald Trump îşi atrăsese critici dure după ce anunţase retragerea trupelor americane din Siria şi reducerea efectivelor militare din Afganistan.

În cursul unei deplasări în statul american Florida, preşedintele SUA le-a prezentat jurnaliştilor două hărţi cu zonele din Siria care erau ocupate de organizaţia teroristă Stat Islamic şi care au fost eliberate. "Aici este reţeaua Stat Islamic şi asta avem acum", a spus Trump, prezentând hărţile.

Taguri articol
SiriaTrumpStatIslamicDaesh


12