Dan Diaconescu, aflat sub control judiciar, poate pleca 11 zile în Bulgaria

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Dan Diaconescu, aflat sub control judiciar, poate pleca 11 zile în Bulgaria

Justiție 09 Aprilie 2024 / 16:19 715 accesări
Foto: arhivă

Foto: arhivă

Judecătoria Constanţa a decis, marţi, că fostul patron OTV, Dan Diaconescu, aflat sub control judiciar, fiind judecat pentru comiterea infracţiunilor de act sexual cu un minor şi folosirea prostituţiei infantile, poate părăsi România pentru a se deplasa în staţiunea Nisipurile de Aur din Bulgaria, în perioada 28 aprilie - 8 mai.

Decizia judecătorilor nu este definitivă.

"Încuviinţează părăsirea teritoriului României de către inculpatul D.C.D. (...), aflat sub măsura controlului judiciar, pentru a se deplasa în Bulgaria (Nisipurile de Aur), în perioada 28.04.2024, ora 08,00 - 08.05.2024, ora 22,00, pe traseul municipiul Bucureşti - Giurgiu, Giurgiu - Ruse - Nessebar şi retur. (...) Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Contestaţia se depune la Judecătoria Constanţa. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei astăzi, 09.04.2024", este decizia publicată pe portalul instanţelor de judecată.


În august 2023, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au dispus trimiterea în judecată a lui Dan Diaconescu, cercetat sub control judiciar pentru act sexual cu un minor şi folosirea prostituţiei infantile, ambele infracţiuni în formă continuată.

Conform procurorilor, în sarcina inculpatului s-a reţinut că, în jurul datelor de 19 şi 22 noiembrie 2020, a întreţinut raporturi sexuale consimţite cu persoana vătămată T. A., cunoscând că aceasta avea la acel moment vârsta de 15 ani şi 4 luni, contra sumei de 300 de lei, în timp ce se aflau în camera unui hotel situat în municipiul Bucureşti.Ştiri recomandate

12