Dan Diaconescu rămâne sub control judiciar

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Dan Diaconescu rămâne sub control judiciar

Justiție 10 Mai 2024 / 19:19 711 accesări

Judecătoria Constanţa a decis, vineri, că fostul patron al OTV, Dan Diaconescu, judecat pentru comiterea infracţiunilor de act sexual cu un minor şi folosirea prostituţiei infantile, rămâne sub control judiciar, fiind astfel menţinută şi obligaţia ca acesta să nu părăsească ţara.

Astfel, magistraţii au decis să menţină controlul judiciar faţă de Dan Diaconescu, măsura urmând să fie verificată cel târziu până la data de 8 iulie.

De asemenea, instanţa a respins ca neîntemeiată solicitarea apărătorului inculpatului de încetare a obligaţiei acestuia de a nu părăsi ţara.

Decizia nu este definitivă.

În august 2023, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au dispus trimiterea în judecată a lui Dan Diaconescu, cercetat sub control judiciar pentru act sexual cu un minor şi folosirea prostituţiei infantile, ambele infracţiuni în formă continuată.

Conform procurorilor, în sarcina inculpatului s-a reţinut că, în jurul datelor de 19 şi 22 noiembrie 2020, a întreţinut raporturi sexuale consimţite cu persoana vătămată T. A., cunoscând că aceasta avea la acel moment vârsta de 15 ani şi 4 luni, contra sumei de 300 de lei, în timp ce se aflau în camera unui hotel situat în municipiul Bucureşti.

Alte infracţiuni au fost comise în staţiunea Olimp şi municipiul Constanţa, susţineau anchetatorii.Ştiri recomandate

12