Dăncilă: Juncker a cerut armistiţiu politic în România

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Dăncilă: Juncker a cerut armistiţiu politic în România

Politică 30 Octombrie 2018 / 11:24 1911 accesări

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, marţi, la Parlament, că preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a solicitat României un „armistiţiu” între partidele politice. Prim-ministrul a precizat că nu a discutat despre punctele unui asemenea pact între partide cu liderul PSD, Liviu Dragnea.

„Acest armistiţiu a fost cerut de însuşi preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker. Eu cred că ar trebui să luăm exemplul altor state membre care au arătat că atunci când deţii preşedinţia Consiliului UE trebuie să ai consens, trebuie să ai linişte şi trebuie să pui în plan secund disputele pentru că trebuie să primeze interesul naţional, acest obiectiv deosebit de important pentru noi. Este un examen pe care România trebuie să îl dea, şi când spun România nu spun PSD-ALDE, cred că trebuie să ne referim la toată clasa politică şi trebuie toţi să dăm dovadă de mai multă înţelepciune şi mai mult interes în ceea ce priveşte obiectivele pe care le are România”, a declarat, marţi, la Parlament, Viorica Dăncilă, întrebată despre un consens între partide în contextul în care România se pregăteşte să preia şefia rotativă a Consiliului UE.

Şeful Executivul a adăugat că liderul PSD Liviu Dragnea este un politician cu experienţă care ştie că un asemenea consens este important.

„Nu am avut această discuţie cu dl Dragnea, dar sunt convinsă că îşi doreşte consens pe timpul preşedinţiei Consiliului UE, pentru că este un om politic cu multă experienţă şi ştie cât de important este consensul pe timpul preluării preşedinţiei Consiliului UE”, a arătat Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă şi preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, au avut, pe 11 septembrie, o întrevedere, Guvernul anunţând că cei doi oficiali au avut o discuţie cordială, al cărei subiect central a fost pregătirea viitoarei Preşedinţii române a Consiliului Uniunii Europene.

”Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut astăzi (marţi - n.r.) o întrevedere cu Preşedintele Comisiei Europene, domnul Jean-Claude Juncker, aflat în vizită în România pentru a participa la Summit-ul Iniţiativei celor trei mări. Cei doi oficiali au avut o discuţie cordială, al cărei subiect central a fost pregătirea viitoarei Preşedinţii române a Consiliului Uniunii Europene. Şeful executivului a reafirmat angajamentul său pentru asigurarea unui mandat de succes, orientat către aducerea Uniunii mai aproape de cetăţeni şi asigurarea unităţii şi coeziunii între statele membre”, a transmis Guvernul printr-un comunicat de presă.12