Dăncilă: Juncker a cerut armistiţiu politic în România

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Dăncilă: Juncker a cerut armistiţiu politic în România
Politică 30 Octombrie 2018 / 11:24 999 accesări 3 comentarii

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, marţi, la Parlament, că preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a solicitat României un „armistiţiu” între partidele politice. Prim-ministrul a precizat că nu a discutat despre punctele unui asemenea pact între partide cu liderul PSD, Liviu Dragnea.

„Acest armistiţiu a fost cerut de însuşi preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker. Eu cred că ar trebui să luăm exemplul altor state membre care au arătat că atunci când deţii preşedinţia Consiliului UE trebuie să ai consens, trebuie să ai linişte şi trebuie să pui în plan secund disputele pentru că trebuie să primeze interesul naţional, acest obiectiv deosebit de important pentru noi. Este un examen pe care România trebuie să îl dea, şi când spun România nu spun PSD-ALDE, cred că trebuie să ne referim la toată clasa politică şi trebuie toţi să dăm dovadă de mai multă înţelepciune şi mai mult interes în ceea ce priveşte obiectivele pe care le are România”, a declarat, marţi, la Parlament, Viorica Dăncilă, întrebată despre un consens între partide în contextul în care România se pregăteşte să preia şefia rotativă a Consiliului UE.

Şeful Executivul a adăugat că liderul PSD Liviu Dragnea este un politician cu experienţă care ştie că un asemenea consens este important.

„Nu am avut această discuţie cu dl Dragnea, dar sunt convinsă că îşi doreşte consens pe timpul preşedinţiei Consiliului UE, pentru că este un om politic cu multă experienţă şi ştie cât de important este consensul pe timpul preluării preşedinţiei Consiliului UE”, a arătat Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă şi preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, au avut, pe 11 septembrie, o întrevedere, Guvernul anunţând că cei doi oficiali au avut o discuţie cordială, al cărei subiect central a fost pregătirea viitoarei Preşedinţii române a Consiliului Uniunii Europene.

”Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut astăzi (marţi - n.r.) o întrevedere cu Preşedintele Comisiei Europene, domnul Jean-Claude Juncker, aflat în vizită în România pentru a participa la Summit-ul Iniţiativei celor trei mări. Cei doi oficiali au avut o discuţie cordială, al cărei subiect central a fost pregătirea viitoarei Preşedinţii române a Consiliului Uniunii Europene. Şeful executivului a reafirmat angajamentul său pentru asigurarea unui mandat de succes, orientat către aducerea Uniunii mai aproape de cetăţeni şi asigurarea unităţii şi coeziunii între statele membre”, a transmis Guvernul printr-un comunicat de presă.

Loading...

3 comentarii

Consens ?..Cu cine ?.. 11:48:08 / 30 Octombrie 2018
CU WC JOHANIS ?.. PDL PNL CIUMA NEAGRĂ ?

... PENTRU ASTA TREBUIE SA AI UN PREȘEDINTE !!!..Iar noi in România nu aveți așa ceva.UN PREȘEDENTE CARE SA FIE MEDIATOR ,așa cum îi cere postul, UN PREȘEDINTE AL TUTUROR ROMÂNILOR.... Sperăm sa avem un astfel de Președinte o dată cu Liviu Dragnea sau CP Tăriceanu .. PS.. WC = WERNER Claus .

Sorin 14:26:35 / 01 Noiembrie 2018
Ce consens ?

Realizezi consens cu o vaca proasta in fruntea guvernului ? Hai , sa fim seriosi ! O vaca stearpa si fara creier cui foloseste ? Doar dusmanilor tarii ...

Consens 14:59:44 / 01 Noiembrie 2018
Doamne fereste...

Pentru primul postac PSD-ist platit poate prea bine sa realizeze ca partidele pe care le sustine sunt niste caricaturi din benzile desenate, las-o mai moale ca nu tine. Doamne fereste sa ajunga idolii tai presedinti, niste lepre obsedate doar de buzunarul lor si de vanzarea tarii pe nimic. Niste tradatori nenorociti toti si repet, toti din 90 pana azi. Cum mai poti sustine asemenea clasa politica infecta precum cea din 90 pana azi? Ori esti prost ori esti masochist...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.2111 secunde