Danube STREAM merge mai departe

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Danube STREAM merge mai departe

Social 04 Octombrie 2018 / 16:58 590 accesări

C.N. Administraţia Canalelor Navigabile S.A vă readuce în atenţie proiectul Danube STREAM, care a parcurs paşi importanţi în primul an de implementare. Comunicarea şi colaborarea sunt două dintre mijloacele prin care echipa proiectului Danube STREAM doreşte să îşi atingă obiectivele propuse în cadrul proiectului.

Una dintre misiunile importante ale proiectului este intensificarea colaborării cu instituţiile responsabile de protecţia mediului din zona riverană Dunării, în ceea ce priveşte managementul căii navigabile.

În acest scop, în primul an de implementare al proiectului, s-au iniţiat de către fiecare partener, la nivel naţional, întâlniri de lucru pentru identificarea barierelor existente între cele două sectoare (navigaţie şi protecţia mediului), dar şi intensificarea cooperării pentru înlăturarea acestor bariere. Rezultatele discuţiilor şi exemplele de bune practici identificate se vor consolida într-un manual pentru managementul ecologic al căii navigabile.

DANUBEFISPORTAL (www.danubeportal.com), platforma web dezvoltată în cadrul proiectelor NEWADA şi NEWADAduo, din care utililizatorii căii navigabile a Dunării îşi pot culege principalele informaţii necesare activităţii lor de zi cu zi se află într-un proces de îmbunătăţire a interfeţei cu utilizatorii şi crearea de noi funcţionalităţi, inclusiv a unei versiuni pentru accesarea acesteia de pe telefoanele mobile. Termenul de lansare a noii versiuni este trimestrul IV al anului 2018.

Datele referitoare la principalii indicatori de performanţă stabiliţi de Consiliul de administraţie al proiectului pentru monitorizarea managementului căii navigabile, sunt prezentate anual într-o broşura proprie proiectului - Common Danube Report.

La 13 septembrie 2018, Danube STREAM a organizat o altă întâlnire pentru reprezentanții din sectorul navigației și al mediului. Această eveniment a avut loc cu o zi înainte de şedinţa organizată de Comisia Internaţională pentru Protecţia Dunării (ICPDR), la Viena, în colaborare cu proiectul partener DANUBEparksCONNECTED. Astfel, întâlnirea a adus la discuție experți din ambele domenii.

Proiectul este implementat în colaborare cu 8 parteneri din 7 ţări. Durata de implementare a proiectului este de 30 luni (ianuarie 2017 - iunie 2019) şi are un buget aprobat de 2,2 milioane euro, cu o cofinanţare de 85% din partea Uniunii Europene.



12