„De data aceasta, când vom ajunge pe Lună, vom rămâne“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
O nouă eră a zborului în spaţiu

„De data aceasta, când vom ajunge pe Lună, vom rămâne“

NASA, unul dintre cele mai mari bugete de până acum
Ştiință 12 Martie 2019 / 16:29 2244 accesări

National Aeronautics and Space Administration (NASA) a primit un buget de 21 de miliarde de dolari pentru 2020, unul dintre cele mai mari de până acum, şi plănuieşte ca în următorul deceniu să ajungă din nou pe Lună, să lanseze mai multe misiuni, între care pe Europa, satelitul lui Jupiter, dar şi telescopul spaţial James Webb, informează News.ro. Administratorul NASA, Jim Bridenstine, a transmis într-un comunicat de presă că bugetul oferit agenţiei de administraţia Trump pentru anul fiscal 2020 este de 21 de miliarde de dolari, cu aproximativ 6% mai mare decât cel primit în anul anterior. „Reprezintă şi un mare vot de încredere pentru munca şi devotamentul agenţiei”, a mai spus el. Bridenstine a precizat că americanii vor reveni pe Lună în următorul deceniu cu „tehnologii inovative şi sisteme pentru a explora mai multe zone ale suprafeţei lunare”.

„De data aceasta, când vom ajunge pe Lună, vom rămâne. Vom folosi ceea ce vom învăţa pe măsură ce vom merge mai departe către saltul uriaş următor - să trimitem astronauţi pe Marte”. Cu ajutorul acestui buget, Bridenstine a mai transmis că va fi creată o campanie sustenabilă de explorare care va combina expertiza celor din Agenţie cu cea a partenerilor comerciali internaţionali. „Vom începe o nouă eră a zborului în spaţiu prin lansarea de nave americane, cu astronauţi americani, de pe sol american, pentru prima dată din 2011. Space Launch System, nava Orion şi proiectul Gateway vor continua să fie coloana noastră vertebrală în ceea ce priveşte explorarea spaţiului îndepărtat”.

Până în 2028, NASA va întreprinde câteva misiuni de mici dimensiuni, va folosi roboţi, apoi oameni, care să conducă experimente ştiinţifice pe suprafaţa satelitului natural al Pământului.

Bridenstine a vorbit, legat de acest buget, şi despre o misiune NASA pe Europa, luna lui Jupiter, şi despre lansarea James Webb Space Telescope, şi a spus că va continua planificarea şi dezvoltarea primei misiuni de jur împrejurul planetei Marte, cu Mars Sample Return.

Taguri articol


12