Decese peste decese! Bărbat de 28 de ani, răpus de virusul gripal!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Decese peste decese! Bărbat de 28 de ani, răpus de virusul gripal!

Sănătate 16 Februarie 2018 / 15:21 1443 accesări

Decesele cauzate de virusul gripal par de neoprit. Institutul național de Sănătate Publică a anunțat un alt deces confirmat cu virus gripal. Astfel, s-a ajuns la decesul cu numărul 32. Este vorba despre un bărbat de 28 de ani, din jud. Iași, confirmat cu virus gripal tip A, caz social, nevaccinat. Data decesului: 16/02/2018.

CNSCBT a anunţat că activitatea gripală a evoluat cu intensitate medie, în ultima săptămână, "în focare locale (Bucureşti, Constanta, Olt, Braşov, Iaşi) cu tendinţă de extinderea regională şi cazuri sporadice în unele judeţe".

S-au înregistrat la nivel naţional 1.053 cazuri compatibile cu gripa, faţă de 142 cazuri înregistrate în aceeaşi săptămână a sezonului precedent.

Ministerul Sănătăţii a transmis populaţiei o serie de măsuri care trebuie luate la nivelul atât al spitalelor, şcolilor sau al farmaciilor, cât şi de fiecare persoană în parte, pentru a preveni eventuale îmbolnăviri cu gripă. Astfel, managerii de spitale au obligaţia să se asigure că sunt respectate cu stricteţe măsurile igienico-sanitare în unităţile sanitare şi că personalul medical are la dispoziţie şi poartă echipamentul de protecţie.

Taguri articol


12