Decizia OPEC de a plafona producția adus la creșterea acțiunilor asiatice

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Decizia OPEC de a plafona producția adus la creșterea acțiunilor asiatice

Economie 29 Septembrie 2016 / 11:28 532 accesări

Acțiunile asiatice au crescut după anunțul surpriză de miercuri, când țările OPEC au ajuns la un consens cu privire la plafonarea producției de petrol pentru prima oară din 2008, ceea ce a dus la cea mai mare creștere a prețului petrolului din ultimele cinci luni, scrie Bloomberg.

Companiile din energie au înregistrat cele mai mari creșteri din indicele MSCI All Countries, care se îndreaptă spre cel mai mare avans trimestrial din 2013. Indicele de referință a crescut cu 0,4%, extinzând avansul trimestrial cu 5,4%.

”Decizia OPEC de a reduce producția a fost neașteptată, iar acum prețul petrolului urcă rapid, fiind posibil să se îndrepte spre 50 – 60 de dolari barilul de la 40-50 dolari, ceea ce va relaxa presiunile deflaționare”, a spus Nobuyuki Fujimoto, analist senior la SBI Securities.

China Oilfield Services a urcat cu 11% în Hong Kong, în condițiile în care PetroChina, cel mai mare producător de petrol și gaze, a urcat cel mai mult din mai.

Indicele Topix al bursei din Tokyo a urcat cu 0,94%, în timp ce Hang Seng din Hong Kong a înregistrat un avans de 0,47%. La Shanghai, creșterea a fost de 0,42%, în timp ce indicele bursei din Australia a crescut cu 1,09%.12