Decontarea concediului medical, pusă sub semnul întrebării

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Vești proaste

Decontarea concediului medical, pusă sub semnul întrebării

Sănătate 07 Octombrie 2018 / 17:56 971 accesări

Avocatul Gheorghe Piperea trage un semnal de alarmă privind decontarea concediului medical. El precizează că articolul 75 din Codul Fiscal a fost abrogat. Acest articol prevedea ca fiscul să deducă CASS-ul la momentul emiterii deciziei de regularizare a sănătății. Prin abrogarea articolului 75 această cheltuiala nu mai este deductibila. „Avocatul precizează că art. 75 din Codul Fiscal, care dispunea că deductibilitatea CASS se acordă de către Fisc la momentul emiterii Deciziei de regularizare a sănătății, a fost abrogat, de unde posibilă concluzie că această cheltuiala nu ar mai fi deductibila, „ceea ce ar fi un dezastru“, a declarat avocatul Piperea.

„Concret, Codul Fiscal prevedea că angajatorul plătește concediul medical salariatului, urmând că la regularizare, Casa de Sănătate sau, mai nou, Fiscul să-i deconteze cheltuiala. Adică, angajatorul plătea concediul medical la valoarea de 85% din salariu, sumă care i se scădea din contribuțiile la sănătate pe care le plătea luna următoare.

Prin abrogarea acestui articol din Codul Fiscal, concediul medical nu i se mai decontează angajatorului, punându-se sub semnul întrebării achitarea către angajat a sumei aferente concediului medical“, a mai precizat Gheorghe Piperea.12