Deputaţii au respins moţiunea simplă a USR împotriva ministrului Transporturilor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Deputaţii au respins moţiunea simplă a USR împotriva ministrului Transporturilor

Politică 27 Iunie 2018 / 13:28 655 accesări
Deputaţii au respins moţiunea simplă împotriva ministrului Transporturilor, Lucian Șova, cu 120 de voturi

Deputaţii au respins moţiunea simplă împotriva ministrului Transporturilor, Lucian Șova, cu 120 de voturi " pentru", 153 de voturi " împotrivă" şi o abţinere

Camera Deputaţilor a respins miercuri, în plen, moţiunea simplă a USR împotriva ministrului Transporturilor, Lucian Şova, intitulată "Ministerul Transporturilor sub PSD este Ministerul Anti-Autostrăzi", prin care aceştia îi cer acestuia demisia.

Deputaţii au respins moţiunea simplă împotriva ministrului Transporturilor cu 120 de voturi " pentru", 153 de voturi " împotrivă" şi o abţinere.

Deputat PNL Lucian Bode a susţinut în plen că liberalii au votat pentru adoptarea acestei moţiuni.

"Domnule ministru al Transporturilor, Lucian Şova, aţi afirmat recent în şedinţa Comisiei pentru Transporturi că atunci când o să avem autostrăzi, o să avem salarii mari şi vor pleca multinaţionalele. Este o afirmaţie incredibilă. Un ministru al Transporturilor ar trebui să fie un campion al infrastructurii. Dumneavoastră, din contră, sunteţi un veritabil ministru Anti-Autostrăzi", se arată în textul moţiunii simple.

Ministrul Transporturilor Lucian Şova a declarat luni, în cadrul dezbaterii la Camera Deputaţilor a moţiunii simple prin care USR i-a cerut demisia, că în mandatul său de cinci luni au fost semnate peste 1.100 de acte normative şi există bani pentru cele 13 autostrăzi care sunt în stadiu de şantier.

"Încă din prima zi de mandat am început să identific toate piedicile care stăteau în calea dezvoltării infrastructurii în România şi nu au fost deloc puţine. Vreau să vă informez că în 5 luni de mandat am elaborat, am iniţiat, am aprobat un număr de 22 de ori mai multe acte normative şi documente în vederea dezvoltării infrastructurii şi funcţionării Ministerului decât în media anilor precedenţi pentru aceeaşi perioadă, şi mă refer la peste 1100 acte normative pe care le-am semnat în cele 5 luni de mandat.(...) Astăzi în România pe toate şantierele aflate în lucru, mă refer la 13 şantiere de autostrăzi, nu mai există nicio barieră administativă, nu mai e nevoie de nicio autorizaţie, iar toţi banii sunt la dispoziţia constructorilor, acest lucru nu s-a întâmplat de mulţi ani în România, poate niciodată", a declarat luni ministrul Transporturilor, Lucian Şova, de la tribuna plenului Camerei Deputaţilor.12