Deputații juriști au început dezbaterea cererii procurorilor în cazul Rizea

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Deputații juriști au început dezbaterea cererii procurorilor în cazul Rizea

07 Martie 2016 / 12:21 424 accesări

Ședința Comisiei juridice din Camera Deputaților, în care se dezbate cererea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării social-democratului Cristian Rizea, acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor, a început.

La lucrări sunt prezenți 16 deputați, membri ai comisiei, dar și social-democratul Cristian Rizea.Ședința este condusă de deputatul Bogdan Ciucă, președintele Comisiei juridice din Camera Deputaților.

Cristian Rizea își va susţine punctul de vedere înaintea votului. Înaintea ședinței, el le-a înmânat membrilor comisiei punctul său de vedere, un material de 9 pagini.

Raportul Comisiei juridice va fi înaintat conducerii Camerei Deputaţilor, care va convoca plenul pentru decizia finală.

Săptămâna trecută, Cristian Rizea a venit la comisia juridică pentru a-şi studia dosarul, împreună cu avocatul său. El a susţinut că este nevinovat şi că s-au făcut presiuni asupra sa pentru a se retrage din cursa electorală. De altfel, social-democratul a anunţat că nu va mai candida la Primăria Sectorului 5.

"Fac apel la toţi colegii mei, indiferent de culoarea politică, să vină să studieze dosarul, dacă au timp, şi se vor convinge.(...) Niciodată nu mi-a fost teamă de nimic, decât de Dumnezeu. Voi merge înainte şi după ce îmi voi dovedi nevinovăţia voi organiza o conferinţă de presă", a declarat deputatul PSD Cristian Rizea, după cele aproximativ trei ore în care şi-a studiat dosarul de urmărire penală, la Comisia juridică.

Procurorii DNA cer Camerei Deputaţilor încuviinţarea reţinerii şi arestării deputatului Cristian Rizea, acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor.

Taguri articol


12