Deputații juriști decid asupra cererii procurorilor în cazul lui Sebastian Ghiță

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Deputații juriști decid asupra cererii procurorilor în cazul lui Sebastian Ghiță

29 Martie 2016 / 10:54 369 accesări

Deputaţii din Comisia juridică se vor pronunţa, marţi, de la ora 11.30, asupra cererii DNA de reţinere şi arestare a deputatului PSD Sebastian Ghiţă, în dosarul în care acesta este acuzat de dare de mită şi şantaj.

Potrivit procedurii, deputatul va avea posibilitatea de a-şi expune punctul de vedere în cadrul şedinţei Comisiei juridice, care se desfăşoară cu uşile închise. Avizul Comisiei juridice este consultativ, urmând ca plenul Camerei Deputaţilor să ia decizia finală în privinţa încuviinţării reţinerii şi arestării lui Sebastian Ghiţă, în şedinţa de miercuri, prin vot secret cu bile.

Nu mai puţin de șapte capete de acuzare au fost formulate de procurorii anti-corupţie în dosarul care-l vizează pe Ghiţă, printre care dare de mită și șantaj. În referatul procurorilor este descris un întreg mecanism prin care deputatul oferea o "bucăţică de putere" pentru protecție.

Potrivit documentului, deputatul a dobândit o putere financiară şi relaţională care i-ar fi permis să determine," în mod real (chiar dacă personal el nu a ocupat vreo funcţie oficială în stat) numirea/menţinerea unor persoane în funcţii importante”.

Procurorii scriu și despre întregul sistem infracțional pus la punct de deputat în județul Prahova, susținând că “această forţă dobândită a fost folosită în mod efectiv de Ghiţă Sebastian Aurelian ca monedă de schimb pentru cointeresarea unor funcţionari publici şi angrenarea lor într-un mecanism infracţional care presupunea satisfacerea intereselor ilicite, de orice natură, ale deputatului”.12