Descoperiri... ameţitoare făcute de procurorii DIICOT! În România se creşte canabis la greu!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Descoperiri... ameţitoare făcute de procurorii DIICOT! În România se creşte canabis la greu!

Eveniment 09 August 2016 / 20:21 961 accesări

Astăzi, marţi, 9 august, a fost ziua unor descoperiri... ameţitoare. Şase persoane sunt urmărite penal, patru fiind reţinute, după nouă percheziţii făcute la Iaşi de procurori şi poliţişti pentru descoperirea unor culturi de canabis. Potrivit DIICOT, procurorii şi poliţiştii din Iaşi sunt cei care au avut suspiciunea că Mihai Alexandru Botezatu a deținut, în perioada noiembrie 2015 – ianuarie 2016, droguri de mare risc MDMA, pe care le-ar fi comercializat. Cercetările ulterioare au stabilit că, din luna februarie 2016, Codrin Constantin Iacob și Andrei Sebastian au deținut importante cantități de canabis pentru consum propriu și pentru comercializarea sau oferirea cu titlu gratuit către consumatori. De asemenea, Codrin Constantin Iacob, Andrei Sebastian Vlădianu și Mihai Stan sunt acuzaţi că au înființat mai multe culturi ilicite de canabis, în vederea obținerii drogurilor de risc necesare consumului propriu și comercializării. În acest sens au comandat pe site-urile de profil semințe, pământ, substanțe de fertilizare și instalații necesare cultivării canabisului, bunuri pe care le-au recepționat prin intermediul societăților de curierat care se ocupă cu expedierea coletelor.

Cu ocazia percheziției efectuate la locuința lui Mihai Stan a fost identificat un beci în interiorul căruia se afla o cultură de canabis. Beciul era compartimentat cu ajutorul unui suport din lemn pe care era prinsă folie de aluminiu, rezultând astfel două încăperi. În prima încăpere anchetatorii au descoperit un pulverizator, două găleți cu apă, un ventilator, cinci saci de pământ şi săculețe de mici dimensiuni folosiți pentru germinarea semințelor, iar în cea de-a doua mai multe ghivece, în fiecare fiind câte o plantă din specia canabis. Pe tavanul încăperii se aflau suspendate trei lămpi folosite pentru iluminare și pentru încălzirea plantației.

Cu ocazia perchezițiilor au fost găsite şi ridicate 94 plante mature de canabis și 51 plante imature de cannbis, precum și bunuri și substanțe utilizate pentru fertilizarea plantelor de canabis.

NICI VÂLCENII NU SE LASĂ MAI PREJOS

Procurorii DIICOT au găsit peste 250 de plante de canabis, care ar fi produs droguri de minim 100.000 de euro, în urma a cinci percheziţii făcute, marţi, în Vâlcea, cultura de canabis fiind amplasată într-un solar din curtea unui imobil din comuna Nicolae Bălcescu. Anchetatorii bănuiesc că T.M.A. a constituit, în luna mai, un grup infracţional organizat la care au aderat ulterior mai multe persoane şi care a avut ca scop cultivarea şi îngrijirea unei plantaţii de cannabis. Înființarea culturii a avut loc într-un solar amplasat în curtea unui imobil cumpărat de către liderul grupului infracţional, situat pe raza comunei Nicolae Bălcescu, într-o zonă izolată. Cu ocazia perchezițiilor domiciliare au fost identificate, printre altele, circa 256 plante de canabis.12