Deșeuri aruncate pe un șantier din Mamaia Nord: Amendă de 60.000 de lei pentru poluarea mediului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Deșeuri aruncate pe un șantier din Mamaia Nord: Amendă de 60.000 de lei pentru poluarea mediului

Eveniment 20 Mai 2024 / 14:55 583 accesări

Verificarile efectuate de comisarii Garzii de Mediu Constanta la santierul de constructii de pe strada D10 din Mamaia Nord Navodari, s-au finalizat cu o amenda de 60.000 lei pentru nerespectarea prevederilor OUG 92/2021 privind regimul deseurilor.

Astfel, imobilul P+7E aflat in constructie era inconjurat de deseuri aruncate la intamplare, precizează un comunicat alGarzii de Mediu Constanta.

Deseuri inerte - resturi de bca, gresie, faianta, amestecate cu deseuri reciclabile - ambalaje de carton, plastic, metal, folie, lemn, erau imprastiate pe amplasamentul santierului si partial antrenate eolian in perimetrul adiacent acestuia.

Organizarea de santier nu era imprejmuita si nu existau spatii dotate cu recipienti adecvati pentru colectarea separata a deseurilor generate, se mai arată încomunicat.

Constructorul avea obligatia legala sa ia masuri de colectare separata a deseurilor si sa le predea catre societati autorizate de colectare/reciclare/valorificare/eliminare, dupa caz, cu respectarea ierarhiei deseurilor si fara a genera riscuri pentru mediu.Ştiri recomandate

12