Desfășurare de forțe de Ziua Națională

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Desfășurare de forțe de Ziua Națională

Eveniment 28 Noiembrie 2017 / 15:13 901 accesări

Aproximativ 1.000 de marinari militari desfășoară vineri, 1 decembrie, o serie de activități militare și religioase, atât în capitala țării, cât și la malul Mării Negre și în orașele dunărene, conform următorului program:

- în București, la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol, începând cu ora 8.00, și în Piața Arcului de Triumf, de la ora 11.00;

- în Constanța, la Monumentul Eroilor căzuți din Primul Război Mondial din Cimitirul Central, ora 9.00, și pe platoul din fața Prefecturii Constanța, după ora 11.00;

- în Mangalia, la Complexul Monumental din Piaţa Republicii, ora 10.00;

- în Babadag, la Monumentul Eroilor 1916-1918, după ora 10.00;

- în Brăila, în Piaţa Independenţei, ora 10.00;

- în Tulcea, în Piața Tricolorului, începând cu ora 10.00;

- în Năvodari, la Troița din centrul orașului, ora 13.00.

La București, în Piața Arcului de Triumf, începând cu ora 11.00, Marina Română va defila la Parada militară, organizată cu prilejul Zilei Naționale, cu patru detașamente, comandate de contraamiralul de flotilă Daniel Căpățână, comandantul Flotei. Blocul de paradă al marinarilor militari este alcătuit din 300 de membri, reprezentanți ai Flotei, ai Batalionului 307 Infanterie Marină, ai Academiei Navală „Mircea cel Bătrân” și ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”.

Pe lângă resursa umană, cea mai importantă componentă a Armatei României, Forțele Navale vor încânta publicul spectator cu o demonstrație de forță a tehnicii din dotare. Deasupra Arcului de Triumf, va evolua elicopterul IAR 330 - Puma Naval, aparat de zbor ce aparține Flotilei 56 Fregate și este utilizat pentru multiplicarea capabilităților de cercetare, căutare și de identificare a navelor ostile sau a submarinelor inamice, din largul mării. La sol, participanții la paradă pot admira Dispozitivul Mobil de Lansare a Rachetelor de la Divizionul 508 Rachete de coastă, care, împreună cu navele purtătoare de rachete, alcătuiește sistemul defensiv de apărare a litoralului românesc. Un aspect inedit îl reprezintă comanda dispozitivului, aflată în sarcina tânărului aspirant Adrian Stoian, care, la numai 24 de ani, are în subordine unul dintre cele mai puternice sisteme de armament din Forțele Navale.

Alături de cei 3.500 de militari români, la Parada militară din București vor fi prezenți și peste 300 de militari străini din Bulgaria, Canada, Franța, Germania, Grecia, Italia, Polonia, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Republica Moldova, Slovacia, SUA, Turcia și Ucraina.

În Constanța, la activitățile militare și religioase din cele două locații menționate, vor participa peste 150 de marinari militari, alături de aproximativ 400 de militari ai Armatei Române. Publicului constănțean i se vor prezenta în jur de 60 de mijloace de luptă și intervenție din cadrul Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Afacerilor Interne.

Cu ocazia Zilei Naţionale, Drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale se va ridica Marele Pavoaz. Militarii aflaţi în misiune în teatrele de operaţii vor desfășura ceremonii militare şi activităţi specifice, cu același prilej.

La festivităţile dedicate zilei de 1 Decembrie vor participa reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale, comandanţi de mari unităţi şi unităţi, membri ai asociaţiilor şi ligilor de marină, cadre militare în rezervă şi retragere, dar și oficialităţi ale administraţiilor locale.

Taguri articol


12