Despăgubiri pentru proprietarii animalelor cu Pesta Porcină Africană

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Despăgubiri pentru proprietarii animalelor cu Pesta Porcină Africană

Social 17 Iulie 2018 / 16:23 1350 accesări

Președintele Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), dr. Geronimo Brănescu, cu prilejul deplasării la Bruxelles (întâlnirea cu șefii serviciilor veterinare din Uniunea Europeană), s-a întîlnit și cu oficiali ai Comisiei Europene, pentru a discuta solicitarea țării noastre de a primi fonduri pentru plata despăgubirilor ce se cuvin proprietarilor de animale afectate de Pesta Porcină Africană (PPA).

Acest demers al ANSVSA către Comisia Europeană are scopul de a obține suplimentarea fondurilor acordate deja României, prin programele cofinanțate, sume care urmează a fi utilizate pentru plata despăgubirilor proprietarilor de animale afectați de PPA.

Totodată, a fost solicitată și suplimentarea fondurilor europene alocate Programului de control, supraveghere și eradicare a PPA, consecutiv extinderii aplicării acestuia, de la 8 județe inițial, la întreg teritoriul României.

Oficialii europeni urmează să proceseze documentația tehnică transmisă pentru alocarea, în timp cât mai scurt, a fondurilor de urgență solicitate de ANSVSA.

Cererea României pentru obținerea de fonduri suplimentare, ca urmare a evoluției PPA, are la bază prevederile Deciziei (UE) 2015/144 de stabilire a procedurilor privind transmiterea cererilor de granturi și a cererilor de plată și informațiile referitoare la acestea, în ceea ce privește măsurile de urgență pentru combaterea bolilor animalelor la care se face referire în Regulamentul (UE) nr. 652/2014 al Parlamentului European și al Consiliului.12