Despre droguri, accidente și artificii cu liceenii de la „Decebal“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Campanie de prevenire

Despre droguri, accidente și artificii cu liceenii de la „Decebal“

Eveniment 15 Decembrie 2017 / 15:42 1008 accesări

La data de 15 decembrie, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat activități informativ-preventive în domeniul prevenirii victimizării minorilor la Școala gimnazială nr. 38 din Constanța.

Au fost abordate teme privind educația rutieră, recunoașterea și respectarea semnelor de circulație, prevenirea victimizării minorilor prin accidente rutiere.

Pentru prevenirea producerii unor evenimente negative polițiștii au desfășurat activități informativ preventive pentru conștientizarea de către elevi a riscurilor la care se expun când folosesc articole pirotehnice ilegale sau nedestinate publicului larg.

De asemenea, polițiștii au derulat activități de prevenire a delincvenței juvenile la Liceul „Decebal“ din Constanța, abordând teme precum prevenirea consumului de droguri și prevenirea traficului de persoane. Polițiștii au oferit sfaturi cu privire la riscurile la care se expun elevii când folosesc articole pirotehnice, la prevenirea producerii unor evenimente negative cu consecințe asupra ordinii și siguranței publice.

Activitățile desfășurate fac parte din Programul național de prevenire a delincvenței juvenile și a victimizării minorilor – prioritate națională și locală și din Planul acțiunii naționale „Foc de Artificii”.

În vederea prevenirii și combaterii evenimentelor care aduc atingere prevederilor legale în ceea ce privește deținerea/comercializarea/utilizarea materialelor pirotehnice, lucrătorii de poliție, atât din structurile de prevenire, cât și din structurile operative, desfășoară o serie de activități și acțiuni menite să descurajeze activitățile ilegale de depozitare, mânuire, comercializare și folosirea de către persoanele fizice și juridice a materialelor pirotehnice, activități prevăzute în Planul de măsuri ce se desfășoară la nivel național „Foc de Artificii”.

Astfel, în cadrul activităților preventive, lucrătorii de poliție aduc la cunoștința cetățenilor cu care intră în contact, categoriile de materiale pirotehnice la care au acces, condițiile în care le pot folosi în spațiul public sau privat, pericolele la care se expun atât din punct de vedere legal, cât și medical în cazul folosirii necorespunzătoare a acestor produse.

Aceste acțiuni au fost derulate în zone publice tranzitate de un număr mare de cetățeni, în zona piețelor, parcurilor, a unităților școlare din cartierul Tomis Nord.

Taguri articol


12