Despre scandalul de la Spitalul Colentina!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Despre scandalul de la Spitalul Colentina!

Sănătate 13 Februarie 2017 / 16:29 5628 accesări

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a transmis, în ceea ce priveşte scandalul de la Spitalul Colentina, că în atribuţiile sale intră doar numirea managerului spitalului şi desemnarea unui reprezentant în Consiliul de Administraţie.

"În legătură cu discuțiile apărute în spațiul public despre o situație conflictuală existentă la Spitalul Colentina, primarul general al Capitalei precizează că în atribuțiile sale intră doar numirea managerului spitalului și desemnarea unui reprezentant în cadrul Consiliului de Administrație, rezolvarea oricăror probleme în activitatea curentă fiind de competența echipei manageriale a spitalului și a conducerii Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București", se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), remis luni Mediafax.

„Sunt convinsă că d-na dr. Silvi Ifrim, pe care am numit-o manager interimar la Spitalul Colentina nu ca urmare a unei prietenii politice, inexistentă de altfel, ci în urma recomandărilor mai multor medici din cadrul spitalului, va găsi soluțiile necesare și mai ales legale pentru dezamorsarea acestui conflict, iar adevărul va ieși la lumină, astfel încât opinia publică să poată avea imaginea completă a situației de acolo. Activitatea din orice spital al municipalității, deci și a Spitalului Colentina, trebuie să fie bazată exclusiv pe grija pentru pacient și pentru asigurarea unui act medical la cele mai înalte standarde, și în niciun caz pe interese de grup, oricare ar fi acestea. În acest context, asigurarea celor mai bune condiții pentru întreg personalul medical este și va fi o prioritate pentru echipa managerială”, a declarat Gabriela Firea, potrivit sursei citate. Municipalitatea are în subordine, prin intermediul Consiliului General al Municipiului București, 19 spitale pe care le administrează. Potrivit legii, Primăria asigură dotarea cu aparatură de specialitate și consumabile, infrastructura, reparațiile curente, investițiile necesare, precum și managementul, în timp ce actul medical în sine este supervizat de Ministerul Sănătății, iar plata personalului se face din banii obținuți, în baza contractelor, de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Reacţia Primăriei Capitalei vine după ce medicul neurochirurg Ionuț Gobej de la Spitalul Colentina a declarat că noul manager al unității a redus numărul de personal al secției ATI, iar orele suplimentare nu au mai fost plătite. Această situație ar fi dus la imposibilitatea realizării intervențiilor chirurgicale după ora 15.00.12