Dezastru pentru SUA: Irma, cel mai puternic uragan înregistrat vreodată în Atlantic

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Dezastru pentru SUA: Irma, cel mai puternic uragan înregistrat vreodată în Atlantic

Externe 06 Septembrie 2017 / 11:22 3811 accesări

Uraganul Irma a lovit deja insulele din Caraibe şi se apropie cu violenţă de coastele Floridei. Uraganul este clasificat la gradul 5, cel mai mare pe scara Saffir-Simpson. Autorităţile din SUA au declarat deja stare de urgenţă în Florida, anticipând puterea devastatoare a Uraganului Irma, atunci când acesta va ajunge la ţărm. În Antilele Mici se prognozează o viteză a vântului de 285 km/oră, panica instalându-se în întreg arhipelagul Caraibelor. În Florida s-a luat decizia evacuării staţiunii turistice Florida Keys, iar de joi dimineaţă toate zborurile comerciale de pe Aeroportul Internaţional Key West vor fi anulate. De asemenea, US Navy a ordonat evacuarea a peste 5.000 de membri ai personalului său din Key West, tot ca măsură de protecţie în faţa Uraganului Irma.

Ochiul uraganului ar trebui să ajungă în Insulele Virgine Britanice, apoi, miercuri seara, să ajungă în Puerto Rico, teritoriu american cu 3,5 milioane de locuitori, unde furtuna se preconizează că va trece la nord de orașul Fajardo și de insulele mici Culebra și Vieques. Guvernatorul Ricardo Rossello din Puerto Rico a mobilizat Garda Națională și a anunțat deschiderea unor adăposturi unde vor putea fi găzduite peste 63.000 de persoane.

Uraganul Irma a fost ridicat marți la categoria 5 (din 5) după ce luni fusese stabilit gradul 4 — nivelul maxim atins de Harvey care a devastat mai multe regiuni din statele Texas și Louisiana — și amenință o zonă care se întinde din Caraibe până în Florida (SUA).

Centrul Național al Uraganelor din SUA (NHC) din Miami a prognozat că furtuna va ajunge în Florida sâmbătă, deși traiectoria exactă a Irma rămâne sub observație.

Citește și:

Irma nu este o lady, este un nou uragan ce se îndreaptă amenințător spre Florida

Taguri articol


12