Dinamo Zagreb a fost exclusă din UEFA Youth League

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fotbal / Pentru că a folosit un jucător suspendat în meciul cu Anderlecht Bruxelles

Dinamo Zagreb a fost exclusă din UEFA Youth League

Sport 29 Februarie 2016 / 20:06 548 accesări
Șutul lui Alberto Gil a fost atât de puternic încât arbitrul nu și-a dat seama că mingea a ricoșat din bara interioară, care susține plasa

Șutul lui Alberto Gil a fost atât de puternic încât arbitrul nu și-a dat seama că mingea a ricoșat din bara interioară, care susține plasa

Echipa croată Dinamo Zagreb, calificată în sferturile de finală ale UEFA Youth League, a fost exclusă din competiţie de către forul european, după ce a folosit un jucător suspendat în partida cu formaţia belgiană Anderlecht Bruxelles. Dinamo Zagreb va fi înlocuită în sferturi chiar de Anderlecht, care va întâlni echipa spaniolă FC Barcelona pentru un loc în semifinalele competiţiei.

Această decizie a venit deşi oficialii clubului belgian anunţaseră că nu vor face memoriu în acest caz, deoarece jucătorul în cauză, Matija Fintici, a intrat pe teren în minutul 83, la scorul de 2-0 pentru croaţi, şi au considerat că propria echipă nu mai putea întoarce rezultatul.

Optimile de finală s-au jucat în manșă unică. Iată și celelalte sferturi de finală: Paris Saint-Germain - AS Roma; Chelsea Londra - Ajax Amsterdam; Real Madrid - Benfica Lisabona. Și sferturile se joacă în manșă unică (8-9 martie), iar învingătoarele se vor califica pentru turneul final de la Nyon, din perioada 15-18 aprilie.

Cehii de la FK Pribram, care au eliminat din competiție campioana României, FC Viitorul Constanța, au mai depășit un tur în UEFA Youth League, trecând după lovituri de departajare de ȚSKA Moscova (5-4, 2-2 după timpul regulamentar), fiind oprită de Benfica, în optimi. Meciul s-a jucat în Cehia și s-a terminat 1-1, însă portughezii s-au impus cu 5-3 după lovituri de departajare.

UEFA A RESPINS APELUL VALENCIEI, DUPĂ PENALTY-UL NEVALIDAT DIN OPTIMI

UEFA a respins apelul Valenciei cu privire la decizia arbitrului Adrien Jaccottet de a nu valida penalty-ul executat de jucătorul spaniolilor, Alberto Gil, care a lovit bara pe interior, iar apoi mingea a părăsit cadrul porții, ieșind în afara terenului! Gil a executat în forță lovitura de la 11 metri, însă arbitrul s-a păcălit, crezând că mingea a lovit bara fără să depășească linia porții.

Decizia centralului a stârnit furie printre membrii staff-ului Valenciei, dar spaniolii nu au avut succes cu apelul depus la UEFA. Chelsea a câștigat la lovituri de departajare cu 5-3, iar forul fotbalistic european a menținut rezultatul de pe teren.12