DISPARE apa îmbuteliată în sticle din plastic?!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

DISPARE apa îmbuteliată în sticle din plastic?!

Ce sunt obligate să facă toate restaurantele din România
Social 26 Decembrie 2018 / 08:23 2061 accesări

Restaurantele din România ar putea fi obligate să le dea gratis clienților apă de la robinet. Măsura se va aplica şi instituţiilor publice, dar şi firmelor private.

Propunerea apare într-un proiect de lege aflat în Parlament, prin care se doreşte reducerea consumului de apă îmbuteliată, care ar fi una din sursele principale pentru deşeurile din plastic. În acelaşi timp, aleşii vor ca prin acest proiect să fie diminuat şi consumul de băuturi carbogazoase, care conţin zahăr.

Acelaşi scop îl urmăreşte o altă iniţiativă legislativă care propune asigurarea de către primărie, în mod gratuit, a filtrelor în locuinţele în care apa de la robinet nu respectă parametrii de calitate.

După cum anunța Uniunea Europeană la începutul acestui an, guvernele naţionale vor fi obligate să crească accesul oamenilor la surse publice de apă potabilă, să încurajeze restaurantele să ofere gratis apă de la robinet şi să crească standardele pentru furnizori pentru a încerca să reducă numărul deşeurilor din plastic.

Milioane de europeni, mai ales cei din minorităţi dezavantajate, cum ar fi comunităţile de romi din Europa de Est, nu au acces la apă potabilă. Cu toate acestea, analiza Comisiei Europene arată că şi statele membre în care apa potabilă se poate găsi în spaţiile publice folosesc prea multe sticle de plastic.12