Djokovic s-a impus pentru al doilea an consecutiv la Wimbledon

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Tenis de câmp

Djokovic s-a impus pentru al doilea an consecutiv la Wimbledon

Sport 15 Iulie 2019 / 11:24 507 accesări
Sursa foto: Facebook Novak Djokovic

Sursa foto: Facebook Novak Djokovic

Sârbul Novak Djokovic (locul 1 ATP şi cap de serie numărul 1) a câştigat, duminică seară, finala turneului masculin de la Wimbledon, învingându-l pe elveţianul Roger Federer (locul 3 ATP şi cap de serie numărul 2) la capătul unui meci maraton. După aproape cinci ore de joc, Djokovic s-a impus cu scorul de 7-6 (7/5), 1-6, 7-6 (7/4), 4-6, 13-12 (7/3), obţinând al cincilea trofeu pe iarba de la All England Club, după succesele din 2011, 2014, 2015 şi 2018. Federer a avut două mingi de set şi meci. Djokovic s-a calificat la Turneul Campionilor după succesul obţinut la Wimbledon.

„Îl respect mult pe Roger. Din nefericire, în astfel de meciuri cineva trebuie să piardă. Este ireal, am salvat două mingi de meci. Este un pic ciudat să joci tie-break. Ştiu că am mai spus asta, dar când eram mic, la patru sau cinci ani, acesta a fost turneul pe care mi-am dorit să îl câştig cândva. Îmi făceam trofee din diverse materiale în camera mea şi îmi imaginam că într-o zi voi fi aici”, a declarat Djokovic, la interviul de pe teren.

„Voi încerca să uit. A fost un meci mare. A avut de toate, am avut şansele mele, la fel şi el. Am jucat un tenis de mare clasă. Felicitări, Novak”, a spus şi Federer.12