Doctori care au încălcat legea, pe listele de vot la Colegiul Medicilor!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
29 noiembrie, prima zi a alegerilor

Doctori care au încălcat legea, pe listele de vot la Colegiul Medicilor!

Sănătate 29 Noiembrie 2015 / 18:05 2119 accesări

29 noiembrie este prima zi de alegeri la Colegiul Medicilor din România (CMR), toate filialele. Cum era de așteptat, medicii nu s-au prea îngrămădit, însă mai au la dispoziție încă două zile să-și exercite dreptul la vot, potrivit Regulamentului, respectiv 30 noiembrie, dar și 1 decembrie. La Constanța au drept de vot, potrivit listei publicată pe site-ul CMR local, www.cmr-ct.ro, 2.357 de medici. Tot pe site-ul CMR Constanța puteți găsi cele două liste ale tuturor candidaților.

CE SPUN UNII MEDICI ”De mai bine de două săptămâni, împreună cu mai mulți colegi, am încercat, fără succes, din păcate, să ducem votul la Spitalul Județean Constanța, să avem un număr mai mare de observatori, dar, mai ales, să împiedicăm înscrierea pe buletinele de vot a celor fără drept - cu cel puțin două mandate anterioare la conducere. Iată câteva nume: dr. Gabriela Dascăl și dr. Gheorghe Comșa. Sfidând legea și având suportul unor persoane din conducerea centrală a CMR (ei înșiși în situația de a nu mai putea candida), precum și a comisiei electorale locale, aceștia (și alții) încearcă să se mențină în fruntea noastră”, scrie dr. Mihai Onciu, șeful Serviciului de Medicină Legală Constanța, pe pagina sa de socializare. Tot el spune că sunt multe incertitudini în ceea ce privește siguranța votului și rezultatele sale. ”Însă, câteva lucruri sunt sigure și pozitive, totodată: creșterea interesului medicilor pentru alegeri, nevoia de schimbare, sentimentul negativ pentru cei ce, prin mijloace neoneste, încearcă să... persiste. Multă lume spune că medicii nu sunt uniți, că nu se pot mobiliza în momente de criză. Personal, nu sunt de acord cu cei ce susțin asta. Cred, însă, că nu e ușor să-i convingi să se alieze pentru realizarea unui obiectiv sau altul. Acum e nevoie de un efort colectiv. Colegiul Medicilor poate (și trebuie) să facă mai mult pentru membrii săi. Soluția pare (deocamdată) una simplă: Să mergem la vot!”, mai spune medicul șef.

REAMINTIM Alegerile din 2015 ale CMR s-au anunțat încă de la bun început a fi cu cântec, iar cotidianul ”Telegraf” a punctat, pas cu pas, fiecare neregulă. De exemplu, s-a acționat la schimbarea pe ultima sută de metri a unui articol din Legea Sănătății nr. 95/2006, astfel încât să se poată înscrie la șefia CMR medicii care au peste două mandate succesive (8 ani). Documentul a trecut cu viteza luminii prin Camera Deputaților și a tot așteptat semnătura șefului statului, Klaus Iohannis. Cum semnătura a întârziat să apară, CMR a ”fabricat” cât se poate de rapid o ”informare” (avocații spun că documentul este nul) prin care dădea dreptul tuturor membrilor să se înscrie. Într-un final, legea a fost promulgată de către Iohannis, însă prea târziu, abia marți seară, fix după ce au fost validate candidaturile. Și oricum legea trebuie publicată în „Monitorul Oficial“, după care trebuie așteptate 30 de zile, dacă nu există o prevedere specială de aplicare imediată. Toți cei care au dat aviz favorabil candidaților cu mai mult de două mandate succesive riscă să fie cercetați în dosare penale.

Taguri articol


12