Doi bărbaţi arestaţi preventiv pentru trafic de migranţi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Doi bărbaţi arestaţi preventiv pentru trafic de migranţi

Justiție 09 Septembrie 2023 / 14:34 1332 accesări
arhivă

arhivă

Doi bărbaţide origine siriană au fost arestaţi preventiv pentru trafic de migranţi, faptă pe care ar fi comis-o în perioada ianuarie - mai 2023, a informat, sâmbătă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bacău.
Iniţial, cei doi au fost reţinuţi pentru 24 ore în urma unor percheziţii pe care poliţiştii şi procurorii DIICOT le-au efectuat la domiciliile lor.

În urma percheziţiilor domiciliare, au fost descoperite şi ridicate mai multe telefoane mobile şi alte mijloace de probă.
Cei doi au fost arestaţi preventiv pentru 30 zile sub acuzaţia de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi.

"S-a reţinut faptul că, în perioada ianuarie - mai 2023, bănuiţii, împreună cu alte persoane bănuite în cauză, ar fi constituit şi acţionat în cadrul unui grup infracţional, în scopul obţinerii de beneficii materiale prin facilitarea migraţiei ilegale, respectiv recrutarea migranţilor, adăpostirea acestora pe teritoriul României şi ulterior înlesnirea trecerii ilegale a frontierei de stat, destinaţia finală fiind ţări din vestul Europei. Pe parcursul administrării probatoriului, în urma controlului efectuat la punctul de frontieră, au fost depistate şi oprite de către poliţişti ai Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră două transporturi ilegale", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, subcomisarul Cătălina Păduraru.Ştiri recomandate

12