Doi români au luat masa cu Papa, de ziua lui

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Doi români au luat masa cu Papa, de ziua lui

Externe 18 Decembrie 2016 / 14:53 560 accesări

Papa Francisc a împlinit, sâmbătă, vârsta de 80 de ani, prilej cu care opt oameni fără adăpost au avut incredibila ocazie de a se bucura de micul dejun alături de șeful Bisericii Catolice. Printre cei opt, două femei și șase bărbați, s-au aflat și doi români, ceilalţi invitaţi fiind din Italia, R. Moldova şi Peru. Înainte de acest moment, Papa Francisc a fost felicitat de cardinali, în timpul slujbei tradiţionale pe care o ţine în fiecare sâmbătă la Vatican, transmite Digi24.

Suveranul Pontif a mulţumit pentru urările primite de ziua sa şi a mărturisit că bătrâneţea îl sperie, dar nu într-atât încât să nu se bucure de ea ca de orice altă etapă din viaţă: ”Vreau să vă mulţumesc pentru această celebrare şi pentru că sunteţi alături de mine în această zi. Vă mulţumesc foarte mult! De câteva zile, un cuvânt îmi tot vine în minte - bătrâneţe - şi mă sperie, mă sperie. Dar, dacă te gândeşti la ea ca la o etapă din viaţă care îţi poate aduce fericire, înţelepciune şi speranţă, poţi să începi să te bucuri din nou de viaţă.Bătrâneţea este liniştită şi religioasă, dar este, în egală măsură, fructuoasă. Rugaţi-vă ca a mea să fie aşa, liniştită, religioasă, fructuoasă. Şi, de asemenea, fericită”.

Papa Francisc este mai popular decât orice alt lider al lumii, potrivit unui sondaj de opinie realizat de WIN/Gallup International în luna martie, inclusiv în România, unde Suveranul Pontif beneficiază de un capital de simpatie declarat de 65% dintre cetăţeni, scrie News.ro, citat de Digi24. Papa Francisc este cel de-a 266-lea Suveran Pontif. Născut pe 17 decembrie 1936, în Buenos Aires, Argentina, Jorge Mario Bergoglio a fost preot iezuit în perioada 1960 - 1992, episcop între anii 1992 - 2001 şi cardinal, din 2001 până în 2013. Papa Francisc este primul latino-american şi, de asemenea, primul iezuit care conduce Biserica Romano-Catolică.12