Doina Păuleanu, directorul Muzeului de Artă din Constanţa, a murit

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Doina Păuleanu, directorul Muzeului de Artă din Constanţa, a murit

Eveniment 23 Decembrie 2020 / 16:33 1021 accesări

Directorul Muzeului de Artă din Constanţa, Doina Păuleanu, a murit.

Doina Păuleanu a murit în cursul nopţii de 22/23 decembrie, fiind internată în Spitalul De Boli Infecţioase din Constanţa, infectată cu SARS-CoV-2.

Personalitate marcantă a culturii constănțene, Doina Păuleanu a fost una dintre cele mai tenace susținătoare ale vieții culturale Dobrogene, om cu oculturăvastă și dăruire pentru tot ce e frumos.

„Un om extraordinar s-a stins după o luptă încrâncenată cu un virus nemilos. O mare pierdere pentru cultura românească, un gol imens în sufletele noastre! Noi, colectivul muzeului al cărui bun părinte a fost cu pasiune şi dăruire atâţia ani, nu putem pune în cuvinte durerea imensă pe care o trăim în aceste clipe! Drum bun, Om Frumos, fie ca sufletul tău nobil să-şi continue viaţa în Lumină, să inspire şi să vegheze la fel cum a făcut aici, pe pământ!”, au scris colegii Doinei Păuleanu pe pagina de Facebook a Muzeului de Artă.

Cetățean de onoare al județului Constanța, Doina Păuleanu a publicat numeroase cărți, volume de artă, lucrări de istorie a artei, de management cultural sau antropologie urbană. Pentru toate realizările sale a fost recompensată de-alungul timpului, cu numeroase premii precum Premiul Academiei Române “George Oprescu” în domeniul istoriei artei pentru lucrarea “Constanța: 1878 – 1928. Spectacolul modernității târzii”.

Taguri articol


12