Dolarul a scăzut pentru a treia zi consecutiv

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Dolarul a scăzut pentru a treia zi consecutiv

Economie 16 August 2016 / 12:03 435 accesări

Dolarul a scăzut pentru a treia zi consecutiv în raport cu yenul, iar aurul a urcat cel mai mult din ultimele două săptămâni, în condițiile în care perspectivele unei creșteri a dobânzii anul acesta în SUA par îndepărtate, scrie Bloomberg.

Indicele dolarului calculat de Bloomberg a scăzut la cel mai jos nivel din iunie, înaintea rapoartelor guvernamentale ale Statelor Unite legate de imobiliare, inflație și producția industrială.

Dolarul pierde teren și acțiunile sunt aproape de maximul ultimului an, în condițiile în care lipsa rezultatelor și datelor concrete din cea mai mare economie mondială au alimentat speculațiile că FED va păstra dobânda neschimbată în 2016.

”Yen-ul este propulsat de un dolar slab și alimentat de incertitudinile de la FED”, a spus Nicholas Teo, strategy la KGI Fraser Securities. ”Dacă FED nu va lua nicio măsură anul acesta, există un risc de măsuri mai puternice anul viitor, ceea ce este foarte periculos”, a adăugat el.

Yen-ul s-a apreciat cu 0,8%, la 100,42 dolari în raport cu dolarul, în timp ce indicele dolarului a scăzut cu 0,3%.

Lira sterlină a urcat cu 0,3%, la 1,2920 dolari, după ce și-a revenit de la nivelul de închidere de luni de 1,2880, cel mai mic din iunie 1985. Lira a pierdut luna aceasta peste 2% în raport cu dolarul, cea mai slabă performanță dintre valutele principale.

Taguri articol


12