Donald Trump, dat în judecată de democrați

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Donald Trump, dat în judecată de democrați

01 Noiembrie 2016 / 08:25 470 accesări

Oficialități din Partidul Democrat l-au dat în judecată pe Donald Trump, candidatul Partidului Republican la președinția SUA, pentru hărțuirea alegătorilor minoritari, transmite Reuters.

În statele Pennsylvania, Nevada, Arizona și Ohio — unde nu este clar cine va obține victoria — republicanii intenționau să monitorizeze alegerile. Democrații au reclamat acest demers instanțelor judecătorești ca pe o campanie de voluntariat pentru intimidarea alegătorilor, care ar contraveni unei legi din 1965 privind dreptul la vot și unei legi din 1871 împotriva organizației rasiste Ku Klux Klan.

"Trump a încercat să își promoveze obiectivul de campanie de 'eliminare a alegătorilor' folosind cel mai puternic microfon al națiunii pentru a-și implora suporterii să comită intimidări ilegale," se afirmă în plângerea formulată de organizația din Ohio a Partidului Democrat. Celelalte plângeri aduc argumente similare.

Reuters notează că Trump a nominalizat în apelurile sale la vigilență, începând din august, orașe ca Philadelphia și St. Louis, unde minoritățile au o pondere însemnată.

Stafful de campanie al candidatului republican nu a reacționat deocamdată, la solicitarea agenției de presă menționate.12