Donald Trump, desemnat personalitatea anului 2016 de revista „Time“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Le-a dat clasă

Donald Trump, desemnat personalitatea anului 2016 de revista „Time“

Externe 07 Decembrie 2016 / 15:40 585 accesări

Așa cum nu se aștepta prea multă lume să câștige alegerile prezidențiale din SUA, poate nu se aștepta multă lume nici să fie declarat personalitatea anului 2016 de către revista americană ”Time”. Și totuși, orice i se poate reproșa lui Donald Trump, numai factorul-surpriză nu!

Președintele ales al Statelor Unite, magnatul Donald Trump, a fost desemnat, miercuri, de revista americană ”Time”, personalitatea anului 2016. ”Este a 90-a oară când desemnăm personalitatea care a avut cea mai mare influenţă, cu bune şi cu rele, asupra evenimentelor unui an. Întrebarea pentru anul acesta este: cu bune sau cu rele? Provocarea în cazul lui Donald Trump este cât de profund este clivajul dintre cetăţenii ţării în legătură cu răspunsul”, a argumentat revista cu sediul în New York. ”Este greu să măsurăm amploarea acestui clivaj. Acest baron imobiliar şi proprietar de cazinou devenit star reality TV şi activist provocator nu a petrecut nicio zi în vreo funcţie publică, nu a servit niciodată alt interes decât al său, iar acum va fi deasupra ruinelor fumegânde ale unui vast edificiu politic care avea partide, specialişti, donatori, institute de analiză - toţi cei care nu au luat în serios ascensiunea sa. Mandatul lui Donald Trump se va înscrie în acest context, cu bune şi cu rele. Pentru cei care cred că situaţia este spre bine, victoria lui Donald Trump reprezintă o respingere a clasei politice arogante; pentru cei care consideră că este un lucru rău, nivelul distrugerii se extinde asupra valoroaselor norme ale sferei civice, marcată acum de elemente rasiste, sexiste şi primitiviste”, subliniază ”Time”.

Donald Trump, Vladimir Putin, Mark Zuckerberg, Hillary Clinton, preşedintele turc, Recep Tayyip Erdoğan, gimnasta americană Simone Biles, Beyoncé, politicianul britanic Nigel Farage, cercetătorii ruşi care au dezvoltat CRISPR, o tehnologie inovatoare de editare a ADN-ului, dar şi rezidenţii oraşului Flint din statul american Michigan, care se află în stare de urgenţă sanitară în urma poluării cu plumb a pânzei freatice, au fost pe lista scurtă a nominalizaților la titlul de personalitatea anului. Câştigătoarea titlului de anul trecut a fost cancelarul german, Angela Merkel, cu imigranții de care a cam început să se sature anul acesta, mai ales că o cam costă capital politic și electoral.12