Donald Trump șochează din nou cu afirmațiile făcute în campania electorală

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Donald Trump șochează din nou cu afirmațiile făcute în campania electorală

07 Februarie 2016 / 10:02 895 accesări

Donald Trump, magnatul american și candidatul republican pentru nominalizarea partidului său la alegerile prezidențiale din SUA, a declarat sâmbătă seara că, dacă ar ajunge președinte, nu doar că ar reintroduce tortura prin simularea înecului pentru suspecții de terorism, ci ar aplica tehnici "mult mai rele", relatează EFE.

"Aș reintroduce waterboarding-ul (simularea înecului) și un infern mult mai rău decât acesta", a spus Trump, răspunzând unei întrebări pe această temă la dezbaterea televizată cu ceilalți candidați republicani, organizată de postul ABC în Manchester (statul New Hampshire).

De altfel, într-un interviu acordat în noiembrie trecut, Trump a declarat că, dacă ar ajunge președinte, ar restabili această metodă de tortură, utilizată de administrația republicană a lui George W. Bush pentru a obține informații de la suspecții deținuți în urma atentatelor din 11 septembrie 2001 și care a fost interzisă de actualul președinte, democratul Barack Obama, la scurt timp după venirea sa la putere, în 2009.

La rândul său, senatorul Ted Cruz a declarat în timpul dezbaterii că, potrivit definiției "general recunoscute" a torturii, simularea înecului nu poate fi încadrată în această categorie. Totuși, Cruz a vrut să se delimiteze de Trump și a spus că, dacă ar ajunge la Casa Albă, nu ar fi partizanul "folosirii generalizate" a acestei tehnici.

La polul opus, fostul guvernator de Florida, Jeb Bush, fratele fostului președinte George W. Bush, a amintit că această practică a fost interzisă și că menținerea acestei interdicții este cât se poate de potrivită.

La rândul său, senatorul Marco Rubio l-a criticat pe Obama pentru încercările acestuia de a închide închisoarea de la Guantánamo, din Cuba, și înființată tot de administrația George W. Bush. "Ar trebui să băgăm oameni la Guantánamo, nu s-o golim", a explicat Rubio.

Taguri articol


12