Dosarul „Burnei“: 48 de plângeri noi, 26 de persoane audiate, mii de foi de observaţie ridicate

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Dosarul „Burnei“: 48 de plângeri noi, 26 de persoane audiate, mii de foi de observaţie ridicate

Sănătate 15 Decembrie 2016 / 15:54 558 accesări

Alte 48 de persoane l-au reclamat pe medicul Gheorghe Burnei, iar anchetatorii au luat de la Spitalul “Marie Curie”, în urma percheziţiilor, mii de foi de observaţii, radiografii şi dispozitive medicale care au legătură cu aceste cazuri.

Anchetatorii au audiat 26 de persoane, după ce l-au pus sub acuzare pe Gheorghe Burnei pentru 15 cazuri de luare de mită şi îl suspectează de experimente pe copii, au declarat joi surse judiciare, potrivit News.ro.

În urma percheziţiilor care au fost făcute miercuri la Spitalul “Marie Curie”, ofiţerii de la Direcţia Generală Anticorupţie şi Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei au pus sigiliu pe un depozit, pe cabinetul chirurgului ortoped Gheorghe Burnei şi pe cel al asistentei şefe a secţiei de Ortopedie.

Surse judiciare au declarat că anchetatorii au verificat peste 10.000 de foi de observaţie ale unor copii consultaţi sau operaţi de Gheorghe Burnei, după ce 48 de noi plângeri care îl vizează pe chirurgul ortoped au fost înregistrate în ultimele zile.

Şeful secţiei de ortopedie a Spitatului Marie Curie, Gheorghe Burnei, a fost plasat duminică în arest la domiciliu.

Scandalul a apărut în urma unui articol apărut pe Casa Jurnalistului, în care doctorul este acuzat de părinţii unei fete de 19 ani că ar fi experimentat cu un implant neomologat pe fiica lor, atunci când era doar o fetiță.

De atunci fata a făcut deja 11 operații și tot nu se mai poate deplasa. Totodată, cel supranumit "Îngerul copiilor" este acuzat şi că ar fi luat şpagă.12