Dosarul șantajării lui Mircea Băsescu, strămutat la Curtea de Apel București

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Dosarul șantajării lui Mircea Băsescu, strămutat la Curtea de Apel București

Eveniment 28 Aprilie 2016 / 16:42 2466 accesări
Izaura Anghel, fiica lui Bercea Mondial

Izaura Anghel, fiica lui Bercea Mondial

Procesul în care rudele lui Bercea Mondial sunt judecate sub acuzația că l-ar fi șantajat pe Mircea Băsescu va fi strămutat de la Curtea de Apel Constanța la Curtea de Apel București. Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au admis cererea formulată în acest sens de membrii familiei lui Bercea. În luna octombrie a anului trecut, Tribunalul Constanţa l-a condamnat pe Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, la şapte ani şi opt luni de închisoare pentru şantaj, la care se adaugă o pedeapsă mai veche, de cinci ani şi trei luni de închisoare, primită de acesta în dosarul în care a fost condamnat şi Sandu Anghel, după ce şi-ar fi înjunghiat un nepot într-un bar din localitatea Drăgăneşti Olt, pedeapsa finală fiind de 12 ani şi 11 luni de închisoare. Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial, a fost condamnat la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare, Fănica Anghel, soţia lui Bercea, la trei ani şi nouă luni de închisoare, iar Izaura Anghel, fiica lui Sandu Anghel, a primit patru ani şi cinci luni de închisoare.

În cazul lui Grinică Ion, fiul lui Sandu Anghel, care la data comiterii faptei era minor, instanţa a dispus o măsură neprivativă de liberate, de şase luni sub supraveghere.

FLAGRANT

Potrivit anchetatorilor, rudele lui Bercea Mondial sunt acuzate că l-ar fi şantajat pe Mircea Băsescu, pe care l-ar fi ameninţat că vor face publică o înregistrare compromiţătoare dacă nu înapoiază familiei Anghel suma de 280.000 de euro. Mircea Băsescu i-a denunţat şi i-a ajutat pe anchetatori să organizeze un flagrant, pe 29 mai 2014, în biroul său din Portul Constanţa. Marius Constantin, soţia sa, Izaura Anghel, şi fiul în vârstă de 17 ani al lui Bercea Mondial au fost prinşi la scurt timp după ce au primit 10.000 de euro de la Mircea Băsescu. Constantin a fost arestat preventiv, iar Izaura și Grinică Anghel au fost cercetați de la început în libertate.

Toată această poveste cu iz penal a început în ziua în care Bercea Mondial a fost arestat preventiv pentru că, în februarie 2011, şi-a înjunghiat un nepot, care a fost la un pas să moară. Din acel moment, rudele lui Bercea au făcut tot posibilul să-l scoată din puşcărie. Florin Anghel, fiul lui Bercea, ar fi cerut ajutorul cumătrului Băsescu pentru a-şi vedea tatăl liber. Aşa cum era de aşteptat, sprijinul lui Băsescu ar fi avut un preţ: 600.000 de euro. Bani pe care neamul lui Bercea i-ar fi adunat şi i-ar fi dat lui Mircea Băsescu, prin intermediul liderului organizaţiei PDL Drăgăneşti-Olt, Marian Căpăţână.

Citește și:

Izaura Anghel: „Îmi dau foc în fața Tribunalului!“12