Două avioane de pasageri au intrat în coliziune pe aeroportul din Tel Aviv

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Două avioane de pasageri au intrat în coliziune pe aeroportul din Tel Aviv

Externe 28 Martie 2018 / 11:53 547 accesări

Două avioane de pasageri au intrat în coliziune, miercuri, pe pista aeroportului Ben Gurion din Tel Aviv, relatează site-ul publicaţiei The Times of Israel.

Potrivit informaţiilor preliminare, nicio persoană nu a fost rănită, dar aeronavele au suferit avarii grave în partea din spate a fuselajului.

Un avion Boeing 737 al companiei germane German Wings urma să decoleze spre Berlin şi a intrat în coliziune laterală cu o aeronavă a companiei israeliene El Al, care trebuia să părăsească pista cu destinaţia Roma doar câteva minute mai târziu.

Ofer Lefler, un purtător de cuvânt al autorităţii aeroportuare israeliene, a transmis că pasagerii au revenit în siguranţă pe terminalul aeroportului, fiind demarată o investigaţie în legătură cu acest incident.

Avionul companiei germane a suferit daune grave la nivelul stabilizatorului vertical, care a fost aproape doborât în urma contactului cu stabilizatorul orizontal al avionului companiei israeliene.

Ministerul israelian al Transporturilor a anunţat că, din primele informaţii, persoana responsabilă pentru acest incident este şoferul vehiculului de remorcare, care a mutat prea devreme avionul companiei germane din terminal spre pistă.12