Două persoane suprinse de o avalanşă într-un autoturism, salvate de jandarmi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Două persoane suprinse de o avalanşă într-un autoturism, salvate de jandarmi

05 Ianuarie 2017 / 13:28 671 accesări

Două persoane au fost salvate de către jandarmi din autoturismul în care se aflau, după ce acesta a fost surprins de o avalanşă pe drumul care duce spre cabana "Şoricelul” de lângă Baia Mare, nefiind necesară intervenţia ambulanţei.

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Maramureş, drumul pe care se aflau aceste persoane a fost blocat pe o porţiune de aproximativ 50 metri.

"Miercuri seara, la dispeceratul Jandarmeriei Maramureş s-a primit un apel în care se specifica faptul că apelantul, împreună cu încă o persoană, se aflau blocate în autoturism, în urma unei avalanşe de zăpadă, pe drumul spre cabana Şoricelul, situată pe dealul Usturoiului de lângă municipiul Baia Mare. Echipa formată din jandarmi şi reprezentanţi ai Primăriei Baia Mare care au sosit la faţa locului cu utilaje de deszăpezire au deblocat autoturismul. Drumul a fost blocat pe o porţiune de aproximativ 50 de metri. Acele persoane s-au deplasat apoi spre municipiul Baia Mare, cu autoturismul deblocat din nămeţi, acestea nefiind vătămate şi nu a fost necesară intervenţia ambulanţei”, se arată în comunicat.

Jandarmii recomandă persoanelor care vor să pornească la drum în zonele montane să se informeze în legătură cu prognoza meteo, despre itinerariul pe care şi l-au propus şi condiţiile climatice locale.

Taguri articol


12