Drone în apropiere de Aeroportul Mihail Kogălniceanu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Drone în apropiere de Aeroportul Mihail Kogălniceanu

Eveniment 17 Aprilie 2024 / 07:37 596 accesări
Foto: arhivă

Foto: arhivă

Militarii de pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu au observat mai multe drone în apropiere, în noaptea de luni spre marţi.
Dronele, care erau cel mai probabil de tip comercial, de mici dimensiuni, au zburat la înălţimi mici şi cu viteză redusă. Au fost observate prin mijloace electronice, optice şi vizuale.

S-au luat toate măsurile de menţinere a siguranţei în spaţiul aerian şi au fost informate organele civile de trafic aerian.

De asemenea, au fost aplicate, în repetate rânduri, contramăsuri de tip război electronic.

"Au fost, să spunem, trei aparate de mici dimensiuni, care evoluau cu vitze foarte mici, la înălțimi foarte mici, în zona de proximitate a aeroportului internațional. Au fost luate măsuri în conformitate cu legislația națională. Prima grijă a fost aceea de a asigura securitatea spațiului aerian. A fost o conlucrare cu autoritățile civile de gestionare a traficului aerian. În paralel au fost luate măsuri pe care ni le permite legislația, inclusiv contramăsuri de tip război electronic, de tip bruiaj, care au fost aplicate în mod repetat, pe parcursul celor două ore", a precizat Generalul de brigadă Constantin Spînu, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării Naţionale.Ştiri recomandate

12