Dueluri spaniole în sferturile Ligii Campionilor și UEL

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fotbal / UEFA Champions League și UEFA Europa League, tragerea la sorți

Dueluri spaniole în sferturile Ligii Campionilor și UEL

Sport 18 Martie 2016 / 16:05 387 accesări
În sferturile UEL, Jürgen Klopp, antrenorul lui Liverpool, va înfrunta fosta sa echipă, Borussia Dortmund

În sferturile UEL, Jürgen Klopp, antrenorul lui Liverpool, va înfrunta fosta sa echipă, Borussia Dortmund

Tragerea la sorți a partidelor din sferturile de finală ale UEFA Champions League și UEFA Europa League, care a avut loc vineri, la Nyon, a decis mai multe confruntări de maxim interes: FC Barcelona (deţinătoarea trofeului) - Atletico Madrid și Paris Saint-Germain - Manchester City - în UCL, Athletic Bilbao - FC Sevilla (deţinătoarea trofeului) și Borussia Dortmund - FC Liverpool - în UEL. În Liga Campionilor, tragerea la sorți a fost efectuată de Gianluca Zambrotta, iar în UEL, de Alexander Frei.

Programul meciurilor din sferturile UCL: VfL Wolfsburg - Real Madrid, Bayern Munchen - Benfica Lisabona, FC Barcelona - Atletico Madrid și Paris Saint Germain - Manchester City. Întâlnirile sunt programate la 5 aprilie și 6 aprilie - manșa tur, 12 aprilie și 13 aprilie - manșa retur. Semifinalele vor fi trase la sorți la 15 aprilie, iar meciurile din penultimul act se vor disputa la 26 și 27 aprilie - turul şi 3 și 4 mai - returul. Finala UEFA Champions League va avea loc la 28 mai, pe stadionul „San Siro” din Milano.

SORȚII I-AU SURÂS LUI MIRCEA LUCESCU

În sferturile UEFA Europa League sunt programate următoarele dueluri: Sporting Braga - Șahtior Donețk, Villarreal - Sparta Praga, Athletic Bilbao - FC Sevilla și Borussia Dortmund - FC Liverpool. Capul de afiș este „dubla” dintre Borussia Dortmund și FC Liverpool. Meciurile din sferturi vor avea loc la 7 aprilie - turul și la 14 aprilie - returul. Semifinalele vor fi stabilite la 15 aprilie, iar partidele din penultimul act sunt programate la 28 aprilie - turul şi 5 mai - returul. Finala UEL League se va disputa la 18 mai, pe stadionul „St. Jakob-Park” din Basel.

MANCHESTER UNITED ŞI LIVERPOOL, ANCHETATE DE UEFA

Comisia UEFA va deschide o procedură disciplinară împotriva cluburilor Manchester United şi Liverpool, după incidentele de pe „Old Trafford”, din partida disputată joi seară, în optimile de finală ale UEFA Europa League, informează „Reuters”. Cazul va fi analizat de Comisia de control, etică şi disciplină a UEFA, la 19 mai. Incidentele au pornit de la un mesaj pe care fanii lui Liverpool l-au afişat în ultimele minute ale meciului de pe „Old Trafford”. În interiorul stadionului, incidentele au pornit de la suporterii lui Liverpool aflaţi în sectoarele ocupate de fanii echipei lui Van Gaal. Mai mult, aceştia au început să scandeze „Munchen”, cu referire la dezastrul aerian din 1958, când au murit 23 de persoane, inclusiv opt jucători de la Manchester United. Poliţiştii şi stewarzii au fost obligați să formeze un scut uman, pentru a separa cele două tabere, iar poliţia din Manchester a confirmat că a arestat cinci persoane.

„Operaţiunile poliţiei s-au desfăşurat până la sfârşitul jocului dintre Manchester United şi Liverpool, unde s-au petrecut mai multe incidente şi urmează să aibă loc investigaţii amănunţite”, a declarat pentru presa britanică Jim Liggett, şeful poliţiei din Manchester.

Situaţia va fi analizată şi de forul european, iar Manchester United riscă o amendă serioasă pentru slaba organizare a unui meci cu grad ridicat de risc. Conform „Reuters”, observatorul partidei, belgianul Jean Paul Mievis, nu a menţionat în raportul de joc incidentele petrecute pe stadionul „Old Trafford”.12