După patru zile, Mircea Lucescu s-a despărţit de Dynamo Kiev

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fotbal internaţional

După patru zile, Mircea Lucescu s-a despărţit de Dynamo Kiev

Sport 27 Iulie 2020 / 18:14 1231 accesări
Mircea Lucescu a antrenat-o în Ucraina pe Şahtior Doneţk

Mircea Lucescu a antrenat-o în Ucraina pe Şahtior Doneţk

Antrenorul Mircea Lucescu a renunţat, luni, la contractul semnat în urmă cu patru zile cu echipa Dynamo Kiev. Într-un comunicat publicat de gsp.ro, Mircea Lucescu a spus că nu poate lucra într-o atmosferă de ostilitate creată de suporterii formaţiei din Ucraina, care nu au uitat de faptul că tehnicianul român a pregătit-o pe marea rivală ŞahtiorDoneţk.

„Cu părere de rău am hotărât să renunţ la posibila colaborare cu Dinamo Kiev.

Mulţumesc familiei Surkis pentru încrederea acordată şi invitaţia făcută, dar îmi este imposibil să pot activa într-o atmosferă de ostilitate venită mai ales din partea acelei grupări de suporteri Ultras, de a cărei susţinere echipa are atâta nevoie în momentele de încleştare sportivă.

N-am fost niciodată un laş, am acceptat provocările sportive, dovadă trecerea de la Galatasaray la Beşiktaş sau de la Dinamo Bucureşti la Rapid Bucureşti, cu suporteri într-o mare rivalitate, dar corecţi, care m-au primit cu speranţă şi cu braţele deschise şi cu care am reuşit cucerirea titlurilor din ţările respective.

Nu pot să accept ca propriii fani să acţioneze împotriva intereselor clubului. Cred că era momentul să se producă o schimbare care să provoace emulaţie, entuziasm, motivaţie şi care să readucă echipa la nivelul la care tradiţia şi istoria acestui club îi dau dreptul.

Venirea mea la Dinamo Kiev n-are nici o legatură cu valoarea contractului, banii au fost ultima mea preocupare.

Îmi doream să mă întorc în fotbal, în Ucraina, unde am cunoscut atâtea satisfacţii, să intru din nou în atmosfera aceea atât de palpitantă şi plină de neprevăzut care este fotbalul. O făceam cu entuziasm, cu deplină încredere în potenţialul tinerilor jucători ucraineni, mulţi dintre ei componenţi ai selecţionatelor naţionale.

Îmi doream o competiţie aşa cum a fost cu ani în urmă, care să electrizeze tribunele. Ucraina merita asta”, este comunicatul postat pe site-ul gsp.ro.

Taguri articol


12