Durere în lumea muzicală constănțeană: compozitorul Dumitru Lupu a decedat

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Durere în lumea muzicală constănțeană: compozitorul Dumitru Lupu a decedat

Cultură 22 Iulie 2017 / 08:44 2187 accesări

În dimineața zilei de sâmbătă, 22 iulie, compozitorul Dumitru Lupu s-a stins din viață, chiar în ziua de naștere aniversată de soția sa, Ileana Șipoteanu.

Dumitru Lupu s-a născut la 25 mai 1952 în Giurgiu, având ca părinți pe Gheorghe și Marioara Lupu. A absolvit Conservatorul de Muzică „Ciprian Porumbescu” din București, secția Canto. Era membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România (UCMR) și al Uniunii Autorilor și Realizatorilor de Film din România (UARF). A fost prof. univ. dr. la Universitatea Ovidius din Constanța din anul 2004. A fost dirijor al orchestrei teatrului Al. Davila din Pitești între anii 1982-1990, și al teatrului Fantasio din Constanța între anii 1990-2004. Este inițiatorul festivalului "Mamaia copiilor".

Era căsătorit cu interpreta de muzică ușoară Ileana Șipoteanu și au împreună o fiică, Dumitrana Teodora.

Daniela Vitcu, decan la Facultatea de Arte Constanța, din cadrul Universității Ovidius, a scris pe pagina sa de Facebook: „S-a stins din viață un prieten adevărat, un om deosebit! Nu pot să cred! De ce maestre? De ce? Dumitru Lupu vei fi mereu în inima mea! Să-ți fie somnul lin și îngerii aproape!“.12