E de ORC - Constanţa, singurul oraş din ţară care nu-şi serbează ziua!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Procedură accelerată de selecţie... Pe locuri, fiţi gata... GATA! E de ORC - Constanţa, singurul oraş din ţară care nu-şi serbează ziua!
11 Aprilie 2018 / 16:57 3261 accesări 11 comentarii

Sigur, mai există o şansă ca în acest an Constanţa să-şi serbeze ziua. Doar că este una foarte, foarte, foarte mică, atât de mică, că nu se poate vedea cu ochiul liber, de... furnică. Vorba unul prieten: „Zilele Constanţei sunt una care durează două ore”. Din păcate, nici măcar atât, dragă prietene, căci suntem într-adevăr singurul oraş din ţară care nu îşi serbează ziua! Şi ştii de ce? Nu din raţiuni economice sau estetice, ci pur şi simplu pentru că, probabil, primarul Constanţei face economie de interes în ce priveşte cetăţenii plătitori de taxe, iar situaţia de la Departamentul de Evenimente, populat cu creaturi iresponsabile şi neprofesioniste a devenit imposibilă. Furcile caudine prin care trec raportările proiectelor în cadrul acestui Departament frizează absurdul şi pot fi prezentate în faţa oricărei instanţe fără teama de a pierde. Asta s-a şi întâmplat dealtfel, una dintre asociaţiile aflate în această situaţie dând Primăria Constanţa în judecată şi... câştigând. Imaginaţi-vă ce-ar fi ca, la fiecare proiect, Primăria să fie adusă în faţa instanţei din cauza funcţionăraşilor care fac crize de personalitate în instituţia publică de unde mănâncă o pâine pe banii noştri. Poate că asta urmează să se întâmple. Sau poate, pur şi simplu, situaţia se va remedia şi Constanţa va avea proiectele pe care le merită, mai ales în condiţiile în care aproape toate localităţile din judeţ, mai mici sau mai mari, îşi serbează ziua. Ba chiar o fac cu ştaif...

Deocamdată însă, situaţia zace moartă în coteţ, abia suflă, deoarece onor Primăria Municipiului Constanţa a transmis, în cursul zilei de astăzi, miercuri, 11 aprilie 2018, un comunicat în care le „reaminteşte organizațiilor interesate că vineri, 13 aprilie 2018, ora 16:00, este ultima zi în care se pot depune propunerile pentru atribuirea contractelor de finanţare nerambursabilă din fonduri publice pentru proiectele nonprofit de interes general „Ziua Constanței 2018” şi „Ziua Copilului 2018””. Hmm, până vineri mai sunt două zile şi NIMENI, DAR NIMENI nu a depus nimic.

Dacă vă întrebaţi de ce, răspunsul este mai sus. Cu greu poate fi convins cineva care a lucrat cu respectiva Primărie să refacă traseul, deoarece se va lovi de aceleaşi stane de piatră în formă de oameni, inamovibili, imuabili, înfricoşător de constanţi în obtuzitatea şi indiferenţa lor, probată de-a lungul istoriei recente.

Dar, ca să nu părem prea pesimişti, redăm în continuare datele comunicatului, poate, poate, vreun curajos sau vreun inconştient sau cineva care nu a mai lucrat cu Primăria Constanţa până acum, se va înscrie.

Ce trebuie să ştiţi dacă vă încumetaţi

„Bugetul maxim disponibil pentru atribuirea contractului de finanţare nerambursabilă pentru susținerea proiectului nonprofit de interes general „Ziua Constanței 2018” este de 200.000 de lei, inclusiv TVA, iar pentru „Ziua Copilului 2018” este de 150.000 de, lei inclusiv TVA.

Documentele pot fi descărcate online de pe site-ul www.primaria-constanta.ro, iar cei interesaţi pot obţine mai multe informaţii de la sediul Primăriei municipiului Constanţa din str. Cuza Vodă, nr.27, sau la numărul de telefon 0241/485.893.

Proiectele se vor întocmi conform documentației prezentate pe site-ul www.primaria-constanta.ro și se depun la sediul Primăriei Municipiului Constanța din str. Cuza Vodă, nr.27”, potrivit sursei citate.

Finalul comunicatului este italic: „Având în vedere timpul scurt până la data desfășurării celor două evenimente, în conformitate cu prevederile art.20 alin (2) din Legea nr.350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general, cu modificările şi completările ulterioare, Primăria Municipiului Constanța accelerează aplicarea procedurii de selecție de proiecte”.

Ca să vă explicăm: accelerarea despre care se face vorbire în comunicat a început vineri, 30 martie 2018, adicătelea atunci s-a lansat procedura şi ia sfârşit vineri, 13 aprilie 2018. Şi da, este legal, căci procedura poate dura 15 sau 30 de zile. Însă nu pare foarte legal ca Primăria să anunţe cu doar două zile înainte că procedura este accelerată. Pe locuri, fiţi gata... GATA!

Loading...
loading...

11 comentarii

Alexander 08:26:34 / 12 Aprilie 2018
Niste neispraviti!

In perioada “accelerata” de neispravitii astia din primarie sunt si sase zile libere! Din 15! Dar e explicabil. Neispravitii nu stiu niciodata cand vine weekendul, cand se sarbatoreste Pastele, cate zile are saptamana sau ca - vorba autorului - 1 Mai cade fix pe 1 Mai intotdeauna!

Cetatean 08:29:20 / 12 Aprilie 2018
Primarie

Dimnule Coman si Telegraf, felicitari! Numai presa ii mai poate pune cu botul pe labe pe inconstientii astia. Nu-i slabiti, domnilor! Primaria a ajuns pe mainile unor impostori!

noi 08:36:05 / 12 Aprilie 2018
piata ovidiu

ca nu face asta e nu face,dar macar sa ii lase pe alti sa-si duca la bun sfarsit activitatile ,mai exact rugam primaria sa nu mai amplaseze zwecile de tonete cu scoici in fata muzeului de istorie exact in noaptea muzeelor,e pacat

Panseluta 09:14:26 / 12 Aprilie 2018
@Telegraf

ce inseamna expresia "e de ORC"? ma indoiesc ca are vreo legatura cu Registrul Comertului ...

Hmm 10:34:34 / 12 Aprilie 2018
@Panseluta

ORC e o specie de... floare :DDDD

Max 10:37:40 / 12 Aprilie 2018
:)

Parca si comentariile de pe site-ul Telegraf au devenit mai primavaratice:) Si, apropos, nu cred ca-i Cetateanul Coman autorul... el a mai bucolic :)

vorbeste si marea... 17:39:44 / 12 Aprilie 2018
uite cine vorbeste

.......vorbeste aiurea cetateanul coman, care a fost zarit mereu prin primarie cu inclinatie, ce a stat in spatele multor evenimente frumoase de fel, ele, dar nu s-au dovedit gorobetii cheltuiti, dati pentru finantare .....asa ca e mai bine sa stropesc ca, oi fi si stropitor, cu diverse cuvinte urate ....peste cel ce mi-a aprobat proiectul , cel ce a dorit sa sustina financiar proiectul spre binele comunitatiii....asa ca mai bine decat sa stropim mai bine gândim cum si in ce fel s-a facut proiectul.... ..............nu sunt un sustinator al lui Dragnea, alt circar, dar sa spunem lucrurilor pe nume, nu e nimeni vinovat ca nu s-au justificat gorobetii dati de Primarie ca sunt bani publici..... .........asa cum am urmarit articolele din presa despre problemele aparute pe finantari, creatorii de proiecte sa justifice bine banii dati de primarie ca si sa nu umfle eventuale facturi.....ca apoi nu poate vorbi nimeni ca nu s-a respectat legislatia....... ......foarte bine ca angajatii desemnati sa verifice banii publici cheltuiti ,isi fac treaba.....chiar foarte bine si nu lasa sa fie aduse facturi gonflabile la decontari chiar ca e festivalul lui Ovidiu, verii,iernii serii, diminetii,maraton, hidrofon........ schimbati-va perceptia domnule Coman si aduceti-va aminte cum v-at inclinat prin primarie

Cetățeanul Coman 19:34:19 / 12 Aprilie 2018
Pentru vorbeste si marea...

Eu ce scriu semnez. În altă ordine de idei, bine subliniat, funcționarii să își facă treaba. Conform legii. În altă dezordine, tot de idei, vă poftesc să faceți jumătate din ce am facut eu vara trecută, nu mai mult. Spor la treabă!

Vasilica 14:16:12 / 13 Aprilie 2018
Primaria isi pune slugile sa comenteze

Este clar ca "Vorbeste si marea" este o sluga mica si penibila din Primarie. Este clar pentru ca, dupa felul in care pune problema, nu a depus niciodata niciun proiect la primarie, la functionarasii aia (bine le ziceti, domnule jurnalist, autorul acestui articol) stupizi care nu-si gasesc nici adresa de acasa ziua, in amiaza mare. Daca ar fi facut-o ar fi vazut ce crize fac, cum pun problema, cat sunt de nepoiliticosi, de zici ca Fagadau i-a angajat dupa alte criterii gen meltenism si proasta crestere, de prosti, cum nu cunosc legile si cand li se vara sub nas se fac ca ploua, cum intarziew nejustificat dosarele, cum pierd acte, cum nu vor sa-si asume nimic, cum inventeaza probleme, cum nu pricep adrese, cum cer oamenilor vbanii inapoi, dupa ce i-au decontat etc. Deci, este clar ca micul contopist pus sa comenteze este o sluga mititica, careia ii recomandam sa nu mai execute la comanda, ca de aia i-a dat Dumnezeu creier, sa mai gandeasca si singur. Si, pentru a intelege cu adevarat cat de grava este situatia, ii recomandam sa petreaca o zi cu aia de la Evenimente sau sa depuna un proiect! Si dupa aia sa mai vorbeasca!

Alexander 15:17:33 / 13 Aprilie 2018
Pentru vorbeste si marea...

Domnule Primar Fagadau, cu asta se ocupa functionarasii dumitale? O fac pe postacii? Nu v-ar fi rusine obrazului aluia gros de semidocti si impostori ce sunteti voi acolo in majoritate! Papagali transparenti si predictibili cu taxtele voastre penibile postate la "comentarii" pe site-urile de presa!... Jalnici si penibili! Daca nu ati fi de plans, ati fi de ras! Mars!

Marcela 15:22:28 / 13 Aprilie 2018
Pentru vorbeste si marea...

Cine oi fi tu, asta de te recomanzi "vorbeste si marea"? Casiera flituita de la SPIT? Pune mana pe carte!

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.2048 secunde