E de ORC - Constanţa, singurul oraş din ţară care nu-şi serbează ziua!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Procedură accelerată de selecţie... Pe locuri, fiţi gata... GATA!

E de ORC - Constanţa, singurul oraş din ţară care nu-şi serbează ziua!

11 Aprilie 2018 / 16:57 4027 accesări

Sigur, mai există o şansă ca în acest an Constanţa să-şi serbeze ziua. Doar că este una foarte, foarte, foarte mică, atât de mică, că nu se poate vedea cu ochiul liber, de... furnică. Vorba unul prieten: „Zilele Constanţei sunt una care durează două ore”. Din păcate, nici măcar atât, dragă prietene, căci suntem într-adevăr singurul oraş din ţară care nu îşi serbează ziua! Şi ştii de ce? Nu din raţiuni economice sau estetice, ci pur şi simplu pentru că, probabil, primarul Constanţei face economie de interes în ce priveşte cetăţenii plătitori de taxe, iar situaţia de la Departamentul de Evenimente, populat cu creaturi iresponsabile şi neprofesioniste a devenit imposibilă. Furcile caudine prin care trec raportările proiectelor în cadrul acestui Departament frizează absurdul şi pot fi prezentate în faţa oricărei instanţe fără teama de a pierde. Asta s-a şi întâmplat dealtfel, una dintre asociaţiile aflate în această situaţie dând Primăria Constanţa în judecată şi... câştigând. Imaginaţi-vă ce-ar fi ca, la fiecare proiect, Primăria să fie adusă în faţa instanţei din cauza funcţionăraşilor care fac crize de personalitate în instituţia publică de unde mănâncă o pâine pe banii noştri. Poate că asta urmează să se întâmple. Sau poate, pur şi simplu, situaţia se va remedia şi Constanţa va avea proiectele pe care le merită, mai ales în condiţiile în care aproape toate localităţile din judeţ, mai mici sau mai mari, îşi serbează ziua. Ba chiar o fac cu ştaif...

Deocamdată însă, situaţia zace moartă în coteţ, abia suflă, deoarece onor Primăria Municipiului Constanţa a transmis, în cursul zilei de astăzi, miercuri, 11 aprilie 2018, un comunicat în care le „reaminteşte organizațiilor interesate că vineri, 13 aprilie 2018, ora 16:00, este ultima zi în care se pot depune propunerile pentru atribuirea contractelor de finanţare nerambursabilă din fonduri publice pentru proiectele nonprofit de interes general „Ziua Constanței 2018” şi „Ziua Copilului 2018””. Hmm, până vineri mai sunt două zile şi NIMENI, DAR NIMENI nu a depus nimic.

Dacă vă întrebaţi de ce, răspunsul este mai sus. Cu greu poate fi convins cineva care a lucrat cu respectiva Primărie să refacă traseul, deoarece se va lovi de aceleaşi stane de piatră în formă de oameni, inamovibili, imuabili, înfricoşător de constanţi în obtuzitatea şi indiferenţa lor, probată de-a lungul istoriei recente.

Dar, ca să nu părem prea pesimişti, redăm în continuare datele comunicatului, poate, poate, vreun curajos sau vreun inconştient sau cineva care nu a mai lucrat cu Primăria Constanţa până acum, se va înscrie.

Ce trebuie să ştiţi dacă vă încumetaţi

„Bugetul maxim disponibil pentru atribuirea contractului de finanţare nerambursabilă pentru susținerea proiectului nonprofit de interes general „Ziua Constanței 2018” este de 200.000 de lei, inclusiv TVA, iar pentru „Ziua Copilului 2018” este de 150.000 de, lei inclusiv TVA.

Documentele pot fi descărcate online de pe site-ul www.primaria-constanta.ro, iar cei interesaţi pot obţine mai multe informaţii de la sediul Primăriei municipiului Constanţa din str. Cuza Vodă, nr.27, sau la numărul de telefon 0241/485.893.

Proiectele se vor întocmi conform documentației prezentate pe site-ul www.primaria-constanta.ro și se depun la sediul Primăriei Municipiului Constanța din str. Cuza Vodă, nr.27”, potrivit sursei citate.

Finalul comunicatului este italic: „Având în vedere timpul scurt până la data desfășurării celor două evenimente, în conformitate cu prevederile art.20 alin (2) din Legea nr.350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general, cu modificările şi completările ulterioare, Primăria Municipiului Constanța accelerează aplicarea procedurii de selecție de proiecte”.

Ca să vă explicăm: accelerarea despre care se face vorbire în comunicat a început vineri, 30 martie 2018, adicătelea atunci s-a lansat procedura şi ia sfârşit vineri, 13 aprilie 2018. Şi da, este legal, căci procedura poate dura 15 sau 30 de zile. Însă nu pare foarte legal ca Primăria să anunţe cu doar două zile înainte că procedura este accelerată. Pe locuri, fiţi gata... GATA!12