„E nevoie de o armată europeană pentru a apăra frontierele Schengen de migranţi“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

„E nevoie de o armată europeană pentru a apăra frontierele Schengen de migranţi“

Externe 16 Februarie 2016 / 16:33 530 accesări
Milos Zeman

Milos Zeman

”Afluxul de refugiaţi către Uniunea Europeană va fi dublu în 2016, în comparaţie cu cel de anul trecut, iar o armată europeană este necesară în vederea apărării Schengen, din care România şi Bulgaria nu fac parte”, a declarat preşedintele ceh, Milos Zeman, într-un interviu pentru agenţia rusă Tass.

”Pesimiştii afirmă că valul de refugiaţi va fi de trei, patru sau chiar de cinci ori mai mare, anul acesta”, a apreciat şeful statului ceh. ”Aşa cum ştiţi, un milion de refugiaţi se află deja în Germania. Este un număr uriaş. Dacă li se alătură încă două milioane, atunci nu-mi pot imagina ce s-ar putea întâmpla. O armată europeană este necesară pentru a evita asemenea riscuri. Ea va apăra frontiera externă a zonei Schengen sau întreaga UE. După cum ştiţi, România şi Bulgaria nu sunt membre Schengen”, a notat Zeman, adăugând că ”înfiinţarea acestei armate este pasul necesar pentru rezolvarea crizei migraţiei. Al doilea pas este deportarea. Atunci când a fost ucisă o fată în Suedia, în urmă cu o săptămână, premierul acestei ţări a anunţat că 80.000 de imigranţi ilegali urmează să fie expulzaţi din regat. Eu cred că este necesar să fie deportaţi nu doar migranţii economici, ci şi toţi cei care sunt implicaţi în planificarea unor atacuri teroriste. Desigur, deportarea este o măsură dureroasă, dar necesară. Aş dori să repet că trebuie să facem doi paşi: primul - să ne protejăm frontierele externe, iar al doilea - să-i deportăm pe cei despre care tocmai v-am vorbit. Refugiaţi vin nu doar din ţări devastate de război. Vin şi din Pakistan, inclusiv din Kosovo şi Albania, în Europa, din Senegal, Eritreea şi multe alte ţări în care nu sunt războaie. De aceea, ar fi greşit să se spună că această criză a migraţiei îşi are originea în problema războiului din Orientul Mijlociu”, a continuat Zeman, adăugând că refugiaţii trebuie ajutaţi pe teritoriul lor.

Preşedintele ceh a avertizat de asemenea în legătură cu riscul care rezultă, în opinia sa, de pe urma închiderii frontierei dintre Austria şi Germania. ”Într-o asemenea eventualitate, ţara noastră va fi singura rută de tranzit a refugiaţilor către Germania”, a subliniat Zeman.

Citește și:

Trei suspecți de terorism, arestați de polițiștii bulgari la frontiera cu Turcia

Mai multe rachete au lovit un spital şi o şcoală în Siria: 14 morţi

Franţa se opune cotelor obligatorii pentru refugiați

Întâlnire între George Clooney și cancelarul Angela Merkel pe tema refugiaților

Rusia şi instabilitatea tot mai mare în lume, în centrul lucrărilor Conferinţei de la Munchen

Taguri articol


12